Σάλτσα με Μελάσα και Γλυκό Κόκκινο Κρασί
Η μελάσα είναι ένας παχύς χυμός, σαν σιρόπι με πλούσια γεύση, που παρασκευάζεται από την επεξεργασία του ζαχαροκαλάμου. Έχει γλυκόπικρη γεύση και μαζί με το γλυκό κόκκινο κρασί δημιουργεί μια υπέροχη συνοδευτική σάλτσα για το κρέας.

Συστατικά
Σάλτσα με Μελάσα και Γλυκό Κόκκινο Κρασί
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Χυμός τομάτας
/γρ
500.0 γρ
0%
Μελάσα (ή μαύρη υγρή ζάχαρη)
/γρ
40.0 γρ
0%
Γλυκό κόκκινο κρασί
/ml
130.0 ml
0%
Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
60.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
/γρ
20.0 γρ
0%
Μπέικον
/γρ
40.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Χυμός τομάτας 500.0 γρ
-
Μελάσα (ή μαύρη υγρή ζάχαρη) 40.0 γρ
-
Γλυκό κόκκινο κρασί 130.0 ml
-
Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 20.0 γρ
-
Μπέικον 40.0 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Αλάτι
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη/μελάσα στο μίγμα. Αφήνουμε, μέχρι να δούμε τη σάλτσα να αρχίζει να δένει και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. -
Chef's Tip
Για περισσότερη νοστιμιά στα ψητά μας, αλείφουμε το κρέας με τη σάλτσα πριν τα βάλουμε στη σχάρα και ρίχνουμε αρκετή από τη σάλτσα μόλις τα βγάλουμε από τη σχάρα, πριν τα σερβίρουμε.