+

Εκτέλεση

  • Χυμός τομάτας 500 γρ
  • Μελάσα (ή μαύρη υγρή ζάχαρη) 40 γρ
  • Γλυκό κόκκινο κρασί 130 ml
  • Τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 20 γρ
  • Μπέικον 40 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  1. Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη/μελάσα στο μίγμα. Αφήνουμε, μέχρι να δούμε τη σάλτσα να αρχίζει να δένει και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
  2. Chef's Tip

    Για περισσότερη νοστιμιά στα ψητά μας, αλείφουμε το κρέας με τη σάλτσα πριν τα βάλουμε στη σχάρα και ρίχνουμε αρκετή από τη σάλτσα μόλις τα βγάλουμε από τη σχάρα, πριν τα σερβίρουμε.