Σάλτσα Μπολονέζ
Πως να μην αγαπήσουμε την Ιταλική κουζίνα μετά απο αυτή τη συνταγή;

Συστατικά
Σάλτσα Μπολονέζ
−
+
€0.0
Για τη Μπολονέζ
Βούτυρο
/γρ
30.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
20.0 γρ
0%
Καρότο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Σέλερι
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Μπέικον
/γρ
100.0 γρ
0%
Πούλπα τομάτας
/γρ
400.0 γρ
0%
Δαφνόφυλλο
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Μανιτάρια
/γρ
100.0 γρ
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/ml
450.0 ml
0%

Κόκκινο κρασί
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Μοσχάριος κιμάς
/γρ
500.0 γρ
0%
Πάστα τομάτας
/γρ
10.0 γρ
0%
Chef's tip
Κρέμα γάλακτος
/ml
40.0 ml
0%
/
Για τη Μπολονέζ
-
Βούτυρο 30.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 20.0 γρ
-
Καρότο 1.0 τεμ.
-
Σέλερι 2.0 τεμ.
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Μπέικον 100.0 γρ
-
Πούλπα τομάτας 400.0 γρ
-
Δαφνόφυλλο 2.0 τεμ.
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Μανιτάρια 100.0 γρ
-
Κόκκινο κρασί 100.0 ml
-
Μοσχάριος κιμάς 500.0 γρ
-
Πάστα τομάτας 10.0 γρ
Chef's tip
-
Κρέμα γάλακτος 40.0 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Μπολονέζ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικάκαιτα κόβουμε σε μικρό καρέ.Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και θερμαίνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, το σέλερι και το μπέικον, αρωματίζουμε με το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το κρέας καιτο σκόρδο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, την τομάτα και το ζωμό, αρωματίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά. -
Chef's tip
Το μυστικό στη συγκεκριμένη συνταγή είναι το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.Μετά από 2 ώρες αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα.Σερβίρουμε με πάστα τις επιλογής μας και φρέσκο σκορδόψωμο.