+

Για τη Μπολονέζ

  1. Για τη Μπολονέζ

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικάκαιτα κόβουμε σε μικρό καρέ.
    Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και θερμαίνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο, το σέλερι και το μπέικον, αρωματίζουμε με το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
    Προσθέτουμε το κρέας καιτο σκόρδο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, την τομάτα και το ζωμό, αρωματίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά.

  2. Chef's tip

    Το μυστικό στη συγκεκριμένη συνταγή είναι το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
    Μετά από 2 ώρες αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα.
    Σερβίρουμε με πάστα τις επιλογής μας και φρέσκο σκορδόψωμο.
+