+

Για τη Μπολονέζ

  1. Για τη Μπολονέζ

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρό καρέ.
    Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και θερμαίνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο το σέλερι και το μπέικον, αρωματίζουμε με το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
    Προσθέτουμε το κρέας το σκόρδο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, την τομάτα και τον ζωμό, αρωματίζουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά.

    Το μυστικό στην συγκεκριμένη συνταγή είναι το βράσιμο με χαμηλή φωτιά.
    Μετά από 2 ώρες αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα.
    Σερβίρουμε με πάστα τις επιλογής μας, και φρέσκο σκορδόψωμο.
+