Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Εσαλότ 80.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2.0 γρ
  • 2 ????Aρ???A Fρ?Sκ? ??µά??
  • 1 Fύ??? DάFν??
  • Knorr Fond Μοσχάρι 1 lt 500.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού 10.0 γρ
  • Αλάτι
  • ????A Tρ?µμέ?? µπαχ???
  • Πιπέρι καγιέν
  • Ξηρό κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ένα με μαλακές τανίνες, όπως ένα Merlot ή ένα Pinot Noir) 600.0 ml
  • Ανάλατο Βούτυρο, κομμένο σε κύβους 125.0 γρ

Μια γαλλική σάλτσα με καταγωγή από τη Bordeaux με βάση το κόκκινο κρασί. Ιδανική σάλτσα για τα ψητά κρέατα!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το κρασί, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το θυμάρι και τη δάφνη και φέρνουμε σε βρασμό εως να πάρουμε τα 2/3 από το υγρό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα από το fond και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Περνάμε από εταμίν και καρυκεύουμε με το αλάτι, το μπαχάρι και το καγιέν. Δένουμε την σάλτσα με το παγωμένο βούτυρο, ενισχύουμε την γεύση της σάλτσας με το χυμό λεμονιού.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού