+

Εκτέλεση

  • Εσαλότ 80 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 γρ
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμός λεμονιού 10 γρ
  • Αλάτι
  • Πρέζα τριμμένο μπαχάρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Ξηρό κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ένα με μαλακές τανίνες, όπως ένα Merlot ή ένα Pinot Noir) 600 ml
  • Ανάλατο Βούτυρο, κομμένο σε κύβους 125 γρ
  1. Εκτέλεση

    Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το κρασί, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το θυμάρι και τη δάφνη και φέρνουμε σε βρασμό εως να πάρουμε τα 2/3 από το υγρό.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα από το fond και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Περνάμε από εταμίν και καρυκεύουμε με το αλάτι, το μπαχάρι και το καγιέν.

    Δένουμε την σάλτσα με το παγωμένο βούτυρο, ενισχύουμε την γεύση της σάλτσας με το χυμό λεμονιού.
+