Σάλτσα Chimichurri Αργεντινής
Το Chimichurri με ρίζες από την από την Αργεντινή είναι μια πράσινη σάλτσα που αποτελείται κυρίως από μαϊντανό, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, νιφάδες από τσίλι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι και λεμόνι. Μια ιδανική πικάντικη μαρινάδα για το κρέας.

Συστατικά
Εκτέλεση
-
Φύλλα μαϊντανού 20 γρ
-
Ανθό Αλατιού 5 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Νιφάδες τσίλι 2 γρ
-
Ελαιόλαδο 150 ml
-
Ξίδι από κόκκινο κρασί 60 ml
-
Χυμός λεμονιού 60 ml
-
Ξύσμα από λάιμ
-
Σκόρδο 3 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. -
Chef's Tip
Τη συγκεκριμένη σάλτσα μπορούμε να την δουλέψουμε και σαν μαρινάδα για μοσχαρίσιο κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος του κρέατος.