Menu
+

Για το Σαγανάκι Χταπόδι

  • Χταπόδι 500.0 γρ
  • Λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Κόκκινη Πιπεριά 100.0 γρ
  • Πράσινη πιπεριά 100.0 γρ
  • Χυμό από 1 λαίμ
  • Ξύσμα από λάιμ
  • Κρασί λευκό 60.0 γρ
  • Θαλασσινό χοντρό αλάτι
  • Κόλιανδρος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος 4.0 τεμ.
  • Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg 100.0 γρ
  1. Για το Σαγανάκι Χταπόδι

    Βράζουμε και στη συνέχεια κρυώνουμε το χταπόδι. Το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά καρέ (κομμένα στο φάλτσο τους).Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ιδρώσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, δουλεύουμε για λίγο και ολοκληρώνουμε με το χυμό Lime και τη σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το κομμένο χτάπόδι, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να γλασάρει το σαγανάκι μας.Τοποθετούμε το χταπόδι μας σε σκεύος και ντεκοράρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος).