Menu
+

Για το Σαγανάκι Χταπόδι

  • Χταπόδι 500 γρ
  • Λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Κόκκινη Πιπεριά 100 γρ
  • Πράσινη πιπεριά 100 γρ
  • Χυμό από 1 λαίμ
  • Ξύσμα από λάιμ
  • Κρασί λευκό 60 γρ
  • Θαλασσινό χοντρό αλάτι
  • Κόλιανδρος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο το πράσινο μέρος 4 τεμ.
  1. Για το Σαγανάκι Χταπόδι

    Βράζουμε και στη συνέχεια κρυώνουμε το χταπόδι. Το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά καρέ (κομμένα στο φάλτσο τους). Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να υδρώσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, δουλεύουμε για λίγο και ολοκληρώνουμε με το χυμό Lime καιτη γλυκιά σάλτσα σόγιας. Προσθέτουμε το κομμένο χτάπόδι, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να γλασάρει το σαγανάκι μας.Τοποθετούμε το χταπόδι μας σε σκεύος και ντεκοράρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος).