Menu
+

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση

    Για τη σαλάτα με κινόα, βράζουμε πρώτα τις φακές σε μικρή κατσαρόλα για περίπου 25’ σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Τις στραγγίζουμε, και τις βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και αλατίζουμε. Την στραγγίζουμε καλά και την ρίχνουμε στις φακές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χρησιμοποιούμε ώριμα αβοκάντο, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, τα φρέσκα μυρωδικά και το χαλούμι κομμένο σε καρέ. Ανακατεύουμε τη σαλάτα. Σερβίρεται σκέτη σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέαςή πουλερικά.
  2. TIP

    Ενδεικτικά μπορούμε να ψήσουμε για λίγο το τυρί σε αντικολλητικό τηγάνι και να το προσθέσουμε στη σαλάτα κομμένο σε μικρά καρέ.