Menu
+

Για το dressing

  • Γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ
  • Χυμός λεμονιού 20 γρ
  • Θυμαρίσιο μέλι 20 γρ
  • Κύμινο 3 γρ
  • Κόλιανδρο σε σκόνη 5 γρ
  • Τζίντζερ σε σκόνη 3 γρ
  • Κουρκουμάς 2 γρ
  • Πιπέρι καγιέν 1 γρ
  • Κάρδαμο 1 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • Φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο καρέ 400 γρ
  • Λευκό σταφύλι κομμένο στη μέση 200 γρ
  • Σέλερι κομμένο ψιλό καρέ 100 γρ
  • Αμύγδαλα φιλέ 80 γρ
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 70 γρ
  • Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο 20 γρ
  1. Για το dressing

    Στην αρχή δημιουργούμε το dressing τοποθετώντας σε μπασίνα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε για να γίνει μείγμα.

  2. Για τη σαλάτα

    Στη συνέχεια τοποθετούμε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά σε μπασινά μαζί με τα ¾ του dressing και ανακατεύουμε.
  3. Για την παρουσίαση

    Τελειώνουμε σε φρυγανισμένο πολύσπορο ψωμί μαζί με το υπόλοιπο dressing.

    Οι παραλλαγές που θα μπορούσαμε να κάνουμε στηρίζονται στην αντικατάσταση του ψωμιού με μαρούλι, τορτίγια, ή και croissants.