Menu
+

Εκτέλεση

  • Καπνιστό μπέικον 150.0 γρ
  • Ξίδι 75.0 γρ
  • Ζάχαρη μαύρη 50.0 γρ
  • Κόλιανδρο τριμμένο 1.0 tsp
  • Ηλιέλαιο
  • Ελαιόλαδο
  • Σπορέλαιο
  • Νερό 40.0 ml
  • Μανούρι 200.0 γρ
  • Iceberg 1.0 τεμ.
  • Baby σπανάκι 100.0 γρ
  • Baby Ρόκα 100.0 γρ
  • Φύλλα δυόσμου 10.0 τεμ.
  • Ηλιόσποροι 40.0 γρ
  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα σαλατικά μας, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το μπέικον και το αφήνουμε να καραμελώσει. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τα λίπη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, την πάστα σκόρδου και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια αποσύρουμε και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για περίπου 1’ στη δυνατή ταχύτητα.

    Προσθέτουμε 40 γρ. περίπου νερό, τον ξερό κόλιανδρο και χτυπώντας ρίχνουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο. Έπειτα, προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι.

    Τέλος, σε μια μπασίνα βάζουμε τη σαλάτα, τα φύλλα του δυόσμου και ρίχνουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας. Από πάνω ρίχνουμε σπασμένο το μανούρι και τον ηλιόσπορο.