Σαλάτα με Freekeh και Pulled Kοτόπουλο
Τα ψητά παντζάρια έρχονται σε μια υπέροχη αντίθεση με τα κόκκινα ραδίκια και το γκρέιπφρουτ. Αυτή η σαλάτα είναι φρέσκια, τραγανή και με υψηλή διατροφική αξία χάρη στο freekeh – αυτοί οι ψητοί σπόροι πράσινου σιταριού είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και απαραίτητα μέταλλα!

Συστατικά
Σαλάτα με Freekeh και Pulled Kοτόπουλο
−
+
€0.0
Για τα Ψητά Παντζάρια
Παντζάρια
/τεμ.
8.0 τεμ.
0%
Για τη Σαλάτα Freekeh
Freekeh
/γρ
400.0 γρ
0%
γκρέιπφρουτ
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Ραδίκια
/γρ
0.0 γρ
0%
Για το Pulled Κοτόπουλο
Κοτόπουλο ψημένο (ολόκληρο)
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Vinegraitte Βοτάνων
Hellmann's Βινεγκρέτ με Εσπεριδοειδή 1 lt
/ml
150.0 ml
0%

Μέντα
/γρ
15.0 γρ
0%
Κόλιανδρος
/γρ
15.0 γρ
0%
Πριν το σερβίρισμα
Μέντα
/γρ
0.0 γρ
0%
Κόλιανδρος
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Για τα Ψητά Παντζάρια
-
Παντζάρια 8.0 τεμ.
Για τη Σαλάτα Freekeh
-
Freekeh 400.0 γρ
-
γκρέιπφρουτ 2.0 τεμ.
-
Ραδίκια
Για το Pulled Κοτόπουλο
-
Κοτόπουλο ψημένο (ολόκληρο) 2.0 τεμ.
Vinegraitte Βοτάνων
-
Μέντα 15.0 γρ
-
Κόλιανδρος 15.0 γρ
Πριν το σερβίρισμα
-
Μέντα
-
Κόλιανδρος
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα Ψητά Παντζάρια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. -
Για τη Σαλάτα Freekeh
Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και βράζουμε το freekeh για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα φύλλα από 3 μάτσα κόκκινα ραδίκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ και το κόβουμε σε κομμάτια.
-
Για το Pulled Κοτόπουλο
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. -
Vinegraitte Βοτάνων
Ψιλοκόβουμε τη μέντα και το κόλιανδρο και κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με τη Βινεγκρέτ. -
Πριν το σερβίρισμα
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ανακατεύουμε το dressing με το freekeh και ρίχνουμε τα φύλλα από τα κόκκινα ραδίκια, τα κομμάτια από γκρέιπφρουτ και τα παντζάρια. Σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και μέντα.