+

Για τα Ψητά Παντζάρια

  • 8 μικρά κομμάτια παντζαριού

Για τη Σαλάτα Freekeh

  • Freekeh 400 γρ
  • 3 ματσάκια κόκκινα ραδίκια
  • γκρέιπφρουτ 2 τεμ.

Για το Pulled Κοτόπουλο

  • Κοτόπουλο ψημένο (ολόκληρο) 2 τεμ.

Vinegraitte Βοτάνων

Πριν το σερβίρισμα

  • Μέντα
  • Κόλιανδρος
  1. Για τα Ψητά Παντζάρια

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Για τη Σαλάτα Freekeh

    Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και βράζουμε το freekeh για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα φύλλα από τα κόκκινα ραδίκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Καθαρίζουμε το γκρέιπφρουτ και το κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Για το Pulled Κοτόπουλο

    Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  4. Vinegraitte Βοτάνων

    Ψιλοκόβουμε τη μέντα και το κόλιανδρο και κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με τη Βινεγκρέτ.
  5. Πριν το σερβίρισμα

    Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Ανακατεύουμε το dressing με το freekeh και ρίχνουμε τα φύλλα από τα κόκκινα ραδίκια, τα κομμάτια από γκρέιπφρουτ και τα παντζάρια. Σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και μέντα.
+