+

Για το μοσχάρι

Για τις πατάτες κονφί

Για τον πουρέ δέρμα μελιτζάνας

  • Μελιτζάνες φλάσκες 5 τεμ.
  • Σκελίδες Σκόρδο 1 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 50 γρ

Για τη σάλτσα

  • Kόκκινα κρεμμύδια 80 γρ
  • Καρότο 50 γρ
  • Πράσα μόνο το λευκό μέρος 1 τεμ.
  • Σκελίδες Σκόρδο 1 τεμ.
  • Τομάτες 100 γρ
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 2 τεμ.
  • κλωνάρια Μαϊντανό 2 τεμ.
  • Λευκό κρασί 110 ml

Για το σερβίρισμα

  • Καρδιά Ντομάτας
  • Φρέσκα Φύλλα από Βότανα
  • Κονφί Πατάτα
  • Ελαιόλαδο
  1. Για το μοσχάρι

    7h Καθαρίζετε και κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες των 180 γρ. Στη συνέχεια,το μοιράζετε σε 2 σακούλες κενού και μοιράζετε και τα υπόλοιπα υλικά στις σακούλες. Μαγειρεύετε στους 58οC, για 7 ώρες. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, παγώνετε τις σακούλες γρήγορα και τις αποθηκεύετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  2. Για τις πατάτες κονφί

    1,5h Μαγειρεύετε στο φούρνο ολόκληρες τις πατάτες μαζί με το αλάτι, τα αρωματικά,το ελαιόλαδο και το Knorr Professional Gel Κοτόπουλο στους 110οC, για 1,5 ώρα.
  3. Για τον πουρέ δέρμα μελιτζάνας

    45sec Καθαρίζετε τις μελιτζάνες με το peeler και κρατάτε το δέρμα τους. Φυλάτε στην άκρη τη σάρκα από τις μελιτζάνες, για μελλοντική χρήση. Στη συνέχεια, τοποθετείτε σε σακούλα κενού, το δέρμα από τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και σφραγίζετε. Μαγειρεύετε στους 95οC, 45 λεπτά. Κατόπιν, τα βάζετε στο μπλέντερ και τα σπάτε μέχρι να έχετε έναν βελούδινο πουρέ. Τέλος, δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι, τοποθετείτε σε σακούλα τον πουρέ και τον αποθηκεύετε στο ψυγείο.
  4. Για τη σάλτσα

    30 Καραμελώνετε καλά το κρέας με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, το αφαιρείτε και καραμελώνετε τα λαχανικά. Προσθέτετε την ντομάτα και κατόπιν το κρέας, το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια με τον ζωμό. Βράζετε για 30 λεπτά. Στο τέλος του βρασίματος, θα πρέπει να έχετε 500 γρ. σάλτσα.
  5. Για το σερβίρισμα

    10

    Ζεσταίνετε το μοσχάρι στους 58οC, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το στεγνώνετε και το περνάτε από πλάκα, πρώτα με ελαιόλαδο και κατόπιν με βούτυρο για να καραμελώσει.

    Σε ένα πιάτο, τραβάτε μια γραμμή με τον πουρέ και μετά βάζετε τη μελιτζάνα, το κρέας, την καρδιά ντομάτας, τα βότανα και αλάτι. Σερβίρετε τη σάλτσα μπροστά στον πελάτη.

+