Menu
+

Για το σολομό

  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα ( 200 γρ ο καθένας) 4 τεμ.
  • Φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση 8 τεμ.

Για την σάλτσα μυρωδικών

  1. Για το σολομό

    15 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε λαδόχαρτο διαστάσεων 40 εκ το καθένα, περνάμε με phase και βάζουμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα. Βάζουμε στο κάθε φιλέτο από 4 μισές φέτες λεμονιού αλατοπιπερόνουμε και τυλίγουμε σαν πακέτο. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  2. Για την σάλτσα μυρωδικών

    15 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλό καρέ. Βάζουμε το ζωμό ( δηλαδή 15 γρ ζωμό σε 300 ml νερό ) μαζί με το κρασί και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί σε όγκο και να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέμα τυρί εκτός φωτιάς και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά.