Σολομός σε λαδόχαρτο με αρωματική σάλτσα μυρωδικών
Ο σολομός είναι ένα λιπαρό αλλά παράλληλα υγιεινό ψάρι που μπορεί να «κρατήσει» ακόμα και τους ποιο πεινασμένους! Μια απλή και γρήγορη συνταγή γεμάτη μυρωδιές και αρώματα.

Συστατικά
Σολομός σε λαδόχαρτο με αρωματική σάλτσα μυρωδικών
−
+
€1160.0
Για το σολομό
Φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα ( 200 γρ ο καθένας)
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση
/τεμ.
8.0 τεμ.
0%
Βούτυρο
/γρ
10.0 γρ
0%
Για την σάλτσα μυρωδικών
Λευκό κρασί
/ml
80.0 ml
0%
Κρεμμύδι
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
??????µμέ?A µυ??Dι?? ?Pω? µυ????A, Sχ????PρAσο, µαϊ?Tαν??, EστρAγ???
/
0.0
0%
Knorr Υγρός Ζωμός Τελειώματος Οστρακοειδή 1 lt
/ml
320.0 ml
0%

/
Για το σολομό
-
Φιλέτο σολομού χωρίς δέρμα ( 200 γρ ο καθένας) 4.0 τεμ.
-
Φέτες λεμονιού κομμένες στη μέση 8.0 τεμ.
-
Βούτυρο 10.0 γρ
Για την σάλτσα μυρωδικών
-
Λευκό κρασί 80.0 ml
-
Κρεμμύδι 2.0 τεμ.
-
??????µμέ?A µυ??Dι?? ?Pω? µυ????A, Sχ????PρAσο, µαϊ?Tαν??, EστρAγ???
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το σολομό
15 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε λαδόχαρτο διαστάσεων 40 εκ το καθένα και ταπερνάμε με το βούτυρο Τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού στο καθένα. Σε κάθε φιλέτο βάζουμε από 4 μισές φέτες λεμονιού αλατοπιπερόνουμε και τυλίγουμε σαν πακέτο. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. -
Για την σάλτσα μυρωδικών
15 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλό καρέ. Βάζουμε το ζωμό ( δηλαδή 15 γρ ζωμό σε 300 ml νερό ) μαζί με το κρασί και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί σε όγκο και να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Hellmann's Vegan εκτός φωτιάς και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά.