+

Για το Καλαμάρι

Για τα Λαχανικά

Για τη Πίκλα Αγγουριού

  • Αλάτι χοντρό
  • Λευκό ξίδι 150 γρ
  • κόκκους Πιπέρι
  • Κόλιανδρος
  • Αγγούρι 2 τεμ.
  • Ζάχαρη 150 γρ
  1. Για το Καλαμάρι

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπασίνα και ομογενοποιούμε.
    Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμάρια σε ταψί και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε τα καλαμάρια και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετα χαμηλώνουμε και τσεκάρουμε το καλαμάρι να μας γίνει μαλακό. Κρατάμε την μαρινάδα την οποία την τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να γλασάρει.

  2. Για τα Λαχανικά

    Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά ,σβήνουμε με την σόγια και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε τα λαχανικά να γλασάρουν και σερβίρουμε.


  3. Για τη Πίκλα Αγγουριού

    Πλένουμε και κόβουμε τα αγγούρια ανάλογα με την χρήση ή σε φέτες ή σε μπαστούνια ή σε λωρίδες (σαν Ταλιατέλλες ). Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπασίνα και με την βοήθεια ενός φουέτ λιώνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε (ή σε αποστειρωμένο βάζο ή σε σακούλα με zip ) τα αγγούρια μαζί με τη μαρινάδα και κλείνουμε τουλάχιστον για ημέρα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  4. Παρουσίαση

    Σε τσέρκι παραλληλόγραμμο βάζουμε πρώτα λίγα αγγουράκια, στη συνέχεια τα λαχανικά και τελειώνουμε με κομμάτια από το σοτέ καλαμάρι. Περιχύνουμε με την σάλτσα.

+