Menu
+

Για το Καλαμάρι

  • Καλαμάρι 500.0 γρ
  • Χυμό και ξύσμα απο ένα λάιμ
  • Χυμό απο ένα πορτοκάλι
  • Σησαμέλαιο 20.0 γρ
  • Κύμινο 5.0 γρ

Για τα Λαχανικά

  • Σπορέλαιο 40.0 γρ
  • Καρότο ζουλιέν 150.0 γρ
  • Κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν 100.0 γρ
  • Πιπεριά πράσινη ζουλιέν 100.0 γρ
  • Κρεμμύδι εμινσέ 150.0 γρ
  • Μέλι 30.0 γρ
  • Αλάτι

Για τη Πίκλα Αγγουριού

  • Αλάτι χοντρό
  • Λευκό ξίδι 150.0 γρ
  • Κόκκους Πιπέρι
  • Κόλιανδρος
  • Αγγούρι 2.0 τεμ.
  • Ζάχαρη 150.0 γρ
  1. Για το Καλαμάρι

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπασίνα και ομογενοποιούμε.Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμάρια σε ταψί και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε τα καλαμάρια και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετα χαμηλώνουμε και τσεκάρουμε το καλαμάρι να μας γίνει μαλακό. Κρατάμε την μαρινάδα την οποία την τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να γλασάρει.
  2. Για τα Λαχανικά

    Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά ,σβήνουμε με τη σόγια και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε τα λαχανικά να γλασάρουν και σερβίρουμε.
  3. Για τη Πίκλα Αγγουριού

    Πλένουμε και κόβουμε τα αγγούρια ανάλογα με την χρήση ή σε φέτες ή σε μπαστούνια ή σε λωρίδες (σαν Ταλιατέλλες ). Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπασίνα και με την βοήθεια ενός φουέτ λιώνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Μετά προσθέτουμε (ή σε αποστειρωμένο βάζο ή σε σακούλα με zip ) τα αγγούρια μαζί με τη μαρινάδα και κλείνουμε τουλάχιστον για ημέρα. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  4. Παρουσίαση

    Σε τσέρκι παραλληλόγραμμο βάζουμε πρώτα λίγα αγγουράκια, στη συνέχεια τα λαχανικά και τελειώνουμε με κομμάτια από το σοτέ καλαμάρι. Περιχύνουμε με την σάλτσα.