Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τον αφρό μαγιονέζας

Για το ταρτάρ γαρίδας

  • Γαρίδες Νο3 12.0 τεμ.
  • Χυμός μανταρίνι
  • Χυμός απο ένα λεμόνι
  • Φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο μπρινουάζ 50.0 γρ
  • Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Πράσινη Πιπεριά Τσίλι 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τον αφρό μαγιονέζας

    Τοποθετούμε σε κατσαρολάκι 140 γρ. χυμό πορτοκάλι, 30 γρ. χυμό λεμόνι, 30 γρ. χυμό λάιμ και την πηκτίνη, δίνουμε μια βράση και βγάζουμε εκτός φωτιάς. Έπειτα, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ομογενοποιούμε, τοποθετούμε σε σιφόν και οπλίζουμε με 2 αμπούλες.
  2. Για το ταρτάρ γαρίδας

    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε φίνο καρέ τις γαρίδες, στη συνέχεια καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε τους χυμούς από το μανταρίνι και το λεμόνι. Αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πιπεριά και τον κόλιανδρο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
  3. Για τη σούπα

    Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μάραθο (κομμένο στα τέταρτα κατά μήκος, χωρίς πυρήνα) σε φέτες μέχρι να μυρίσουν και να μαλακώσουν, για 3 έως 5 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Επιστρέφουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ξύνοντας τα καφέ κομμάτια από κάτω χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τις ψιλοκομμένες, μπλανσαρισμένες τομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο (χωρίς πέτσα, κομμένο σε κομμάτια 1-1/2 ίντσας) και τις καθαρισμένες γαρίδες και σιγοβράζουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να ψηθούν ο μπακαλιάρος και οι γαρίδες για περίπου 3 λεπτά. Τέλος, περνάμε με ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.