Σούπα Κουνουπίδι
Μια χειμωνιάτικη σούπα με κουνουπίδι και κρέμα για τις κρύες μέρες που έρχονται!

Συστατικά
Σούπα Κουνουπίδι
Εκτέλεση


Εκτέλεση
-
Βούτυρο 25.0 γρ
-
Καπνιστό μπέικον 50.0 γρ
-
Φρέσκο κρεμμύδι 50.0 γρ
-
Κρεμμύδι 50.0 γρ
-
Πράσο 50.0 γρ
-
Κουνουπίδι κίτρινο 250.0 γρ
-
Κρέμα 80.0 γρ
-
Κρασί λευκό γλυκό 50.0 ml
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο 20.0 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Σοτάρουμε με λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κουνουπίδι, το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Μόλις μαλακώσει το μείγμα , το βγάζουμε από τη φωτιά, το περνάμε από μπλέντερ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο.
Σερβίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια και λάδι παντζαριού.
-
Tip για το λάδι παντζαριού
Παίρνουμε πούλπα από το παντζάρι και το προσθέτουμε στο ελαιόλαδο που είναι στους 60 βαθμούς, κρυώνουμε και περνάμε από εταμιν.