Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για το κράμπλ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Κόβουμε τις πατάτες σε καρέ 1 εκ. και το κρεμμύδι στο μέγεθος της πατάτας. Κόβουμε τα λευκά μέρη πράσου σε φέτες.

    Τοποθετούμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και αφήνουμε να αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πατάτα και το πράσο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε με λαδόκολλά τα λαχανικά (για να κρατηθούν στον ατμό) και στη συνέχεια με καπάκι και μαγειρεύουμε σε ήπια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

    Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά (900-1200 mlKnorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr)

    Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το γάλα και τα ¾ της κρέμας.

     

  2. Για το κράμπλ

    Τρίβουμε τα φουντούκια και τα παξιμάδια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπασίνα και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια, περνάμε από σήτα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 5-6 λεπτά.

  3. Για το στήσιμο του πιάτου

    Σε βαθύ πιάτο τοποθετούμε την σούπα, στο κέντρο το κράμπλ και τελειώνουμε με λάδι μαϊντανού.