Menu

Συστατικά

+

Για τη σούπα τομάτας

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη σούπα τομάτας

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το στέλεχος σέλερι, τα καρότα. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και σε σιγανή φωτιά το ψιλοκομμένα λαχανικά. Το σοτάρισμα θα πρέπει να διαρκέσει για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τα υλικά δύο ή τρεις φορές, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην κολλήσουν στον πάτο του τηγανιού. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, το νερό και το δαφνόφυλλο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Αφαιρούμε τη δάφνη και τοποθετούμε τη σούπα μας σε μπλέντερ (μέχρι να γεμίσουν περίπου τα τρία τέταρτα), την οποία χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία. Τελειώνουμε εάν επιθυμούμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και ντεκοράρουμε το πιάτο μας με φύλλα βασιλικού.