+

Για τα Σπαράγγια

  • Πράσινα σπαράγγια 1 kg
  • Ελαιόλαδο

Διάφορα

  • Φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι (ψημένες) 4 τεμ.
  • Ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Απάκι 120 γρ

Για τα Αυγά

  • Φρέσκα Αυγά 8 τεμ.
  • Αλάτι

Για την Παρουσίαση

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φλέικς γραβιέρας 120 γρ
  1. Για τα Σπαράγγια

    Με την βοήθεια ενός πίλερ καθαρίζουμε τα σπαράγγια, εκτός από το μέρος με το πολύ έντονο πράσινο χρώμα. Στη συνέχεια, σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα σπαράγγια, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Διάφορα

    Κόβουμε το απάκι σε πολύ ψιλό ζουλιέν και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, το σβήνουμε με ξύδι για να μπορέσουν να βγουν τα αρώματά του.

    Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια, το φρυγανίζουμε στο φούρνο και από τις δύο τις πλευρές.
  3. Για τα Αυγά

    Σε κατσαρόλα με νερό τοποθετούμε αλάτι και λίγο ξύδι. Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, με την βοήθεια ενός φουέτ δημιουργούμε στρόβιλο στο κέντρο και μόνο τότε σπάμε το αυγό μέσα στον στρόβιλο. Αυτό το κάνουμε για την ποσότητα των αυγών που έχουμε.
  4. Για την Παρουσίαση

    Στη φρυγανισμένη φέτα ψωμιού τοποθετούμε πρώτα τα σπαράγγια, στη συνέχεια το απάκι και μετά τα δύο ποσέ αυγά. Τελειώνουμε με φλέικς γραβιέρας και σταγόνες από ελαιόλαδο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
+