Menu
+

Για το κοτόπουλο

  • Κανέλλα σε σκόνη 8.0 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 5.0 γρ
  • Στήθος κοτόπουλο 800.0 γρ
  • Θαλασσινό χοντρό αλάτι 10.0 γρ

Για την μαρμελάδα

  • Κόκκινο κρασί 250.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λικέρ crème de cassis (ή λικέρ κεράσι) 170.0 ml
  • Φραμπουάζ (ή φρούτα του δάσους) 250.0 γρ
  1. Για το κοτόπουλο

    Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και με ελάχιστη λιπαρή ουσία σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το fond και αφήνουμε να πάρει βράση. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, κανέλλα και καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
  2. Για την μαρμελάδα

    Προσθέτουμε στα υπολείμματα του τηγανιού το κρασί και το λικέρ, αφού πρώτα το έχουμε ανάμειξει με το κορν φλάουρ. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και δέσει ή σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.