+

Για την πάπια

  • Μάραθος σπασμένος 5 γρ
  • Αλάτι χοντρό 20 γρ
  • Κόλιανδρος σπασμένος 3 γρ
  • Σπόροι λεβάντας 2 γρ
  • Καπνιστό στήθος Πάπιας, σε κομματάκια 500 γρ
  • Ξύσμα Πορτοκάλι 5 γρ
  • Κονιάκ 25 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη Σάλτσα Ρόδι

  1. Για την πάπια

    Χτυπάμε με την βοήθεια ραβδομπλέντερ το μάραθο, το αλάτι, τον κόλιανδρο, τη λεβάντα, το ξύσμα, το κονιάκ, το θυμάρι και το πιπέρι και φτιάχνουμε μια πάστα. Αλείφουμε το στήθος πάπιας καλά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να μαριναριστεί.

    Ξεπλένουμε με νερό και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά. Τοποθετούμε την πάπια με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό και λεπτό.

    Μεταφέρουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στο βαθμό της αρεσκείας μας. Για ένα στήθος 250 γρ. ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα ρόδι.
  2. Για τη Σάλτσα Ρόδι

    Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και να αποκτήσει σύσταση σάλτσας. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

+