+

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις τομάτες, αφού τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε περάσει από τον τρίφτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

    Ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο προτού δέσει η σάλτσα τη δοκιμάζουμε. Αν είναι όξινη προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά στη σάλτσα και ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη σάλτσα και να ψηθούν πολύ καλά, χωρίς όμως να στεγνώσουν.

  2. Tips

    Tο μυστικό είναι να βράσουμε καλά τη σάλτσα ώστε να «στεγνώσει» όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι δεν θα βγάλει τα υγρά της μέσα στα αβγά και η στραπατσάδα θα ψηθεί σωστά χωρίς περιττό ζουμί.

    Προτού ψηθούν εντελώς τα αβγά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλυτζάνι τριμμένη φέτα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί.

    Μην διστάσετε να προσθέσετε όποιο φρέσκο μυρωδικό αγαπάτε. Ο δυόσμος ταιριάζει με τη φέτα, ο βασιλικός δένει άψογα με την τομάτα και ο άνηθος θα αναδείξει το φαγητό με το άρωμά του.

+