Στραπατσάδα Shakshuka
Μια στραπατσάδα με ρίζες απο Μαρόκο!

Συστατικά
Για τη Στραπατσάδα
-
Ελαιόλαδο 15 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μαϊντανό 5 γρ
-
Αλάτι
-
Φρέσκα Αυγά 5 τεμ.
-
Πάπρικα 3 γρ
-
Κύμινο 3 γρ
-
1/2 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Στραπατσάδα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ελέγχουμε αν τα αυγά μας είναι εντάξει ή εάν τα θέλουμε πιο καλοψημένα αφήνουμε για λίγο ακόμα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.