+

Εκτέλεση

  • Αλεύρι 1 kg
  • Ελαιόλαδο 100 ml
  • Ρακή 100 ml
  • Αλάτι 5 γρ
  • Μυζήθρα 1 kg
  • Χλιαρό νερό
  1. Εκτέλεση

    Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το αλεύρι, το λάδι, τη ρακή, το αλάτι και το νερό και κάνουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε για μία ώρα σκεπασμένη. Κάνουμε μπαλάκια με τη μυζήθρα. Κόβουμε τη ζύμη σε αντίστοιχου μεγέθους μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας να γίνουν χοντρά κομμάτια ζύμης και κλείνουμε το κάθε μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε ζύμη.

    Φτιάχνουμε έτσι μερικά «πουγκιά», τα οποία βάζουμε σε μια πετσέτα. Πατάμε λίγο με το χέρι το κάθε πουγκί που έχει δημιουργηθεί, να ανοίξει και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το πιέζουμε ξανά σιγά-σιγά, έτσι ώστε να ανοίξουμε μια λεπτή πίτα. Τις «ψήνουμε» για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι, με μία κουταλιά λάδι την καθεμία.
+