+

Για την Τομάτα Κονφί

Για την Πέστροφα

Για το Σπανάκι

Για το Σερβίρισμα

  • Νεροκάρδαμο χωρίς τα κοτσάνια 20 γρ
  • Εσαλότ 20 γρ
  • Άνηθος 5 γρ
  • λεμόνι 50 γρ
  1. Για την Τομάτα Κονφί

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 90ºC. Κόβουμε τις τομάτες στο μισό, ρίχνουμε το λάδι και διαλύουμε από πάνω με το τεμαχισμένο σκόρδο και τα φύλλα θυμάρι. Βάζουμε το μίγμα σε ένα δίσκο και το τοποθετούμε στο φούρνο για 2 ώρες, ελέγχοντας το συχνά έτσι ώστε να μη στεγνώσει.
  2. Για την Πέστροφα

    Καρυκεύουμε την πέστροφα και τη βάζουμε στο ζεστό λάδι με τη μεριά του δέρματος προς τα κάτω. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.Τη γυρίζουμε και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά για να ολοκληρώσουμε το τηγάνισμα του ψαριού.
  3. Για το Σπανάκι

    Ξεροψήνουμε τα αμύγδαλα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, βάζουμε το σπανάκι μέσα στο βούτυρο και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
  4. Για το Σερβίρισμα

    Τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε από πάνω την πέστροφα και στολίζουμε το πιάτο γύρω γύρω με τις τομάτες. Κόβουμε το λεμόνι και βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε μια σχάρα. Κόβουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο από τις τομάτες και στη συνέχεια στολίζουμε το πιάτο. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα εσαλότ και τα τοποθετούμε πάνω από την πέστροφα.
+