Menu
+

Για το Πανάρισμα

  • Αλεύρι σίτου 10.0 γρ
  • Καλαμποκάλευρο 20.0 γρ
  • Ρυζάλευρο 30.0 γρ
  • Φρέσκα Αυγά 2.0 τεμ.
  • Μαλακό καβούρι, καθαρισμένο και κομμένο

Για το Τηγανιτό Καβούρι

  • Αραχιδέλαιο 140.0 γρ
  • Μαλακό καβούρι, καθαρισμένο και κομμένο 1000.0 γρ

Για τη Σάλτσα

  • Αραχιδέλαιο
  • Λευκό κρεμμύδι κομμένο burnoise 130.0 γρ
  • Φρέσκα κρεμμύδια 150.0 γρ
  • Τζίντζερ κομμένο burnoise 60.0 γρ
  • Καρότο κομμενο burnoise 120 γρ 120.0 γρ
  • Φύλλα κόλιανδρο 6.0 τεμ.
  • Σκόρδο, χοντροκομμένο 6.0 τεμ.
  1. Για το Πανάρισμα

    Ανακατεύουμε τα διαφορετικά αλεύρια και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά. Πανάρουμε το καβούρι περνώντας το από αλεύρι, μετά από το αυγό και ξανά από τοαλεύρι.
  2. Για το Τηγανιτό Καβούρι

    Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180° με Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι σε ένα wok. Ρίχνουμε το καβούρι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να μαγειρευτεί. Στραγγίζουμε το λάδι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για τη Σάλτσα

    Στο ίδιο wok, ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Γυρνάμε το ψητό καβούρι και τα υπόλοιπα συστατικά – τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.