Τηγανιτό Καβούρι με Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι
Ένα πιάτο με φανταστική γεύση και πολύ φαντασία! Άφησε τους καλεσμένους σου να περιηγηθούν στο μαγικό και γευστικό Ασιατικό κόσμο.

Συστατικά
Για το Πανάρισμα
-
Αλεύρι σίτου 10 γρ
-
Καλαμποκάλευρο 20 γρ
-
Ρυζάλευρο 30 γρ
-
Φρέσκα Αυγά 2 τεμ.
-
Μαλακό καβούρι, καθαρισμένο και κομμένο
Για το Τηγανιτό Καβούρι
-
Αραχιδέλαιο 140 γρ
-
Μαλακό καβούρι, καθαρισμένο και κομμένο 1000 γρ
Για τη Σάλτσα
-
Αραχιδέλαιο
-
Λευκό κρεμμύδι κομμένο burnoise 130 γρ
-
Φρέσκα κρεμμύδια 150 γρ
-
Τζίντζερ κομμένο burnoise 60 γρ
-
Καρότο κομμενο burnoise 120 γρ 120 γρ
-
Φύλλα κόλιανδρο 6 τεμ.
-
Σκόρδο, χοντροκομμένο 6 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Πανάρισμα
Ανακατεύουμε τα διαφορετικά αλεύρια και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά. Πανάρουμε το καβούρι περνώντας το από αλεύρι, μετά από το αυγό και ξανά από τοαλεύρι. -
Για το Τηγανιτό Καβούρι
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180° με Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι σε ένα wok. Ρίχνουμε το καβούρι και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να μαγειρευτεί. Στραγγίζουμε το λάδι και το αφήνουμε στην άκρη. -
Για τη Σάλτσα
Στο ίδιο wok, ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Γυρνάμε το ψητό καβούρι και τα υπόλοιπα συστατικά – τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.