Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη 50.0 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100.0 γρ
  • Τυρί τριμμένο 150.0 γρ
  • Αυγά 2.0 τεμ.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 50.0 γρ
  • Δυόσμος, ψιλοκομμένος 50.0 γρ
  • Άνηθο ψιλοκομμένο 50.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 180.0 γρ
  • Κολοκύθι 350.0 γρ

Για τους τοματοκεφτέδες

  • Τομάτες 500.0 γρ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 5.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150.0 γρ
  • Τυρί τριμμένο 200.0 γρ
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 50.0 γρ
  • Ρίγανη 10.0 γρ

Για τη sauce γιαουρτιού

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τους κολοκυθοκεφτέδες

    Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι για να αναμειχθεί και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Για τους τοματοκεφτέδες

    Ψιλοκόβουμε τις τομάτες και αφαιρούμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
  3. Για τη sauce γιαουρτιού

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η sauce.
  4. Για το σερβίρισμα

    Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τοματοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη sauce γιαουρτιού.