Τσιγαριστά Ραδίκια με Γαρίδες
Τα χόρτα συνηθίζεται να σερβίρονται παραδοσιακά σαν σαλάτα ή ορεκτικό. Ακολούθησε αυτή τη συνταγή και μετάτρεψέ τα σε ένα μοναδικό κυρίως πιάτο!

Συστατικά
Τσιγαριστά Ραδίκια με Γαρίδες
−
+
€0.0
Για το Φοντύ Τομάτας
Ώριμες Τομάτες
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Κλωνάρι Θυμάρι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Πρέζα ζάχαρη
/γρ
0.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
20.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες
Ραδίκια
/γρ
500.0 γρ
0%
Καυκαλίθρες
/γρ
0.0 γρ
0%
Μυρώνια
/γρ
0.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Τομάτα
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Γαρίδες Νο3
/γρ
500.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
80.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα 1 lt
/γρ
50.0 γρ
0%

Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Σκόνη 1,25 kg
/γρ
100.0 γρ
0%

Τσίπουρο
/ml
50.0 ml
0%
/
Για το Φοντύ Τομάτας
-
Ώριμες Τομάτες 4.0 τεμ.
-
Σκελίδα σκόρδο, σπασμένη 1.0 τεμ.
-
Κλωνάρι Θυμάρι 1.0 τεμ.
-
Πρέζα ζάχαρη
-
Ελαιόλαδο 20.0 γρ
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες
-
Ραδίκια 500.0 γρ
-
Καυκαλίθρες
-
Μυρώνια
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Τομάτα 1.0 τεμ.
-
Γαρίδες Νο3 500.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 80.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Τσίπουρο 50.0 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Φοντύ Τομάτας
Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις τομάτες και κόβουμε σε τέταρτα.Τις βάζουμε σε μπασίνα και προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο, το θυμάρι και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 160°, μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι τομάτες και να φύγει το νερό τους. Αφαιρούμε το σκόρδο και το θυμάρι και τοδιατηρούμε στο ψυγείο. -
Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες
Καθαρίζουμετις γαρίδες καικρατάμε μόνο τον κορμό τους. Τις καρκάσες και τα κεφάλια τα κρατάμε για να δημιουργήσουμε την δική μας μπίσκ. Τις σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, σβήνουμε με το τσίπουρο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα και το κρατάμε στην άκρη.Σοτάρουμε το κρεμμύδι (κομμένο ψιλό καρέ) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ραδίκια και τα αρωματικά χόρτα. Καρυκεύουμε με αλάτι, προσθέτουμε την τομάτα κομμένη καρέ (μόνο το εξωτερικό μέρος της), σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. -
Παρουσίαση
Στήνουμε στο κέντρο ενός πιάτου τα χόρτα με την βοήθεια ενός τσερκιού, τοποθετούμε στο πάνω μέρος τις γαρίδες και ολοκληρώνουμε στο κέντρο με το φοντύ τομάτας. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες.