+

Για το Φοντύ Τομάτας

  • Ώριμες Τομάτες 4 τεμ.
  • Σκελίδα σκόρδο, σπασμένη 1 τεμ.
  • Κλωνάρι Θυμάρι 1 τεμ.
  • Πρέζα ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο 20 γρ
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες

  1. Για το Φοντύ Τομάτας

    Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και κόβουμε σε τέταρτα.
    Τις βάζουμε σε μπασίνα και προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο το θυμάρι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερόνουμε και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις τομάτες και τις τοποθετούμε έτσι ώστε να καλύπτουν καλά τον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 160 μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι ντομάτες και να φύγει το νερό τους. Αφαιρούμε το σκόρδο και το θυμάρι και τοκρατάμε στο ψυγείο.
  2. Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες

    Στη συνέχεια σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τις γαρίδες (αφού πρώτα τις καθαρίσουμε και κρατήσουμε μόνο τον κορμό τους, τις Καρκάσες και τα κεφάλια τα κρατάμε για να δημιουργήσουμε την δική μας μπίσκ ). Σβήνουμε με το τσίπουρο καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τη πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα και το κρατάμε στην άκρη.

    Σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (κομμένο ψιλό καρέ )ωκαι προσθέτουμε τα ραδίκια και τα αρωματικά χόρτα. Καρυκεύουμε με αλάτι και προσθέτουμε την τομάτα κομμένη καρέ ( μόνο το εξωτερικό μέρος της ) και σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και τααφήνουμε να μαλακώσουν.
  3. Παρουσίαση

    Στήνουμε σε πιάτο στο κέντρο τα χόρτα με την βοήθεια ενός τσέρκι, στη συνέχεια τοποθετούμε στο πάνω μέρος τις γαρίδες και ολοκληρώνουμε στο κέντρο με το φοντύ τομάτας. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες
+