Menu

Συστατικά

+

Για τα ρεβίθια

  • Ρεβίθια 250.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Κόλιανδρος
  • Κρεμμύδι
  • Πιπεριά jalapenos
  • Κύμινο 10.0 γρ
  • Κάρδαμο 3.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σόδα 3.0 γρ
  • Αλεύρι Ρεβιθιού 60.0 γρ

Step 2

  • λάδι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα ρεβίθια

    Το προηγούμενο βράδυ μουλιάστε τα ξερά ρεβίθια σε χλιαρό νερό.

    Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια. Χονδροκόψτε τα ματσάκια κόλιανδρου και μαϊντανού καθώς και το κρεμμύδι. Προσθέστε τα όλα μαζί  στο μπλέντερ.Τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, 1 μικρή πράσινη πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το κάρδαμο και το μαύρο πιπέρι.

    Χτυπήστε στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να μοιάζει με την υφή της χοντρής άμμου.

    Μεταφέρετε το μείγμα του Φαλάφελ σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι ρεβιθιού και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε μαζί, και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά έως μία ώρα.

  2. Step 2

    Σχηματίστε το Φαλάφελ σε μπάλες ή μπιφτέκια. Αν βρείτε ότι το μείγμα είναι πολύ υγρό, μπορείτε να προσθέσετε άλλη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ρεβιθιού. Εάν είναι πολύ στεγνό και εύθρυπτο, μπορείτε να προσθέσετε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού νερό ή χυμό λεμονιού.
    Αφαιρέστε τις μπάλες Φαλάφελ από το ακατέργαστο μείγμα και στη συνέχεια, μόλις σχηματιστούν τα Φαλάφελ, μπορείτε να τα μαγειρέψετε με την προτιμώμενη μέθοδο που αναφέρθηκε παραπάνω. Για να τηγανίσετε τα Φαλάφελ, προσθέστε περίπου 3 εκατοστά λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 190 βαθμούς. Μαγειρέψτε τα Φαλάφελ σε δόσεις για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.Τέλος, αφαιρέσε τα Φαλάφελ από το τηγάνι μόλις ψηθούν και ροδίσουν και σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι ζεστά και τραγανά εξωτερικά.Σερβίρετε με πίτα Ναν και αρωματική μαγιονέζα με ταχίνι και λάιμ.
  3. Συμβουλή

    Προτιμήστε αποξηραμένα ρεβίθια, μουλιασμένα όλη τη νύχτα (μην χρησιμοποιείτε ρεβίθια σε κονσέρβα)