+

Για το Φρικασέ Θαλασσινών

  1. Για το Φρικασέ Θαλασσινών

    Αρχικά, καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά. Στη συνέχεια σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, καρυκεύοντας με αλάτι και πιπέρι και αρωματίζοντας με το γλυκάνισο και την Πάστα Τσίλι. Προσθέτουμε 200 ml ζωμού κοτόπουλο (έτοιμο προϊόν) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε τα θαλασσινά και προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα κρεμμύδια και τον υπόλοιπο ζωμό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και στο τέλος, προσθέτουμε τις καυκαλήθρες.

    Χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αποκτήσει αρκετό "σώμα" και στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο, το λεμόνι και αργά και με προσοχή, προσθέτουμε το ζουμί απο το φαγητό μας.

    Βάζουμε τα θαλασσινά μαζί με τα χόρτα, περιχύνουμε με το αυγολέμονο και αρωματίζουμε με το ξύσμα απο ένα λεμόνι.

    Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και στήνουμε πάνω σε αυτές πρώτα τα χόρτα, μετά τα θαλασσινά και ολοκληρώνουμε με το αυγολέμονο. Ντεκοράρουμε με φύλλα άνηθου ή διάφορα κρες.
+