Menu

Συστατικά

+

Για τις μπριζόλες

  • Χοιρινές μπριζόλες 5.0 τεμ.
  • Αλάτι 60.0 γρ
  • Ζάχαρη 60.0 γρ
  • Νερό 500.0 ml
  • Παγωμένο νερό 500.0 ml

Για τη μαρινάδα

  • Πιπέρι 5.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5.0 γρ
  • Πάπρικα καπνιστή 50.0 γρ
  • Σκόρδο (σε σκόνη)
  • Σκόνη Μουστάρδα
  • Κύμινο
  • Κρεμμύδι (σε σκόνη)

Για τη σάλτσα

Για την ψητή πατάτα

  • Πατάτες 5.0 τεμ.
  • Γιαούρτι στραγγιστό 100.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 20.0 ml
  • ανθός αλατιού 10.0 γρ
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 20.0 γρ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τις μπριζόλες

    Επιλέγουμε μπριζόλα από το καρέ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό για να κρυώσει η άλμη σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μπριζόλες στην άλμη για 8-12 ώρες. 

  2. Για τη μαρινάδα

    Αφαιρούμε τις μπριζόλες από την άλμη, στεγνώνουμε και μαρινάρουμε με το μείγμα μας. [5 γρ από σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, τριμμένο κύμινο και αλεσμένη μουστάρδα]. Στη συνέχεια, ψήνουμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

  3. Για τη σάλτσα

    Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνουμε να γλασάρει (εναλλακτικά της καυτερής πιπρειάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 50 γρ καυτερή σάλτσα).

  4. Για την ψητή πατάτα

    Καρυκεύουμε τις πατάτες με αλάτι και ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1 με 1 ½ ώρα. Έπειτα, τις κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα και προσθέτουμε σάλτσα μαγιονέζας με γιαούρτι. 

  5. Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, τη σάλτσα μας, ανθό αλατιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.