Menu
+

Εκτέλεση

  • Μηλίτης 250 γρ
  • Whole-grain Dijon μουστάρδα 20 γρ
  • Ψαρονέφρι 1 τεμ.
  • Μηλόξιδο 40 γρ
  • Βούτυρο 60 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Εκτέλεση

    Αναμιγνύουμε σε μπασίνα τον μηλίτη με το μηλόξιδο, τη μουστάρδα και το δενδρολίβανο.

    Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι και το περνάμε με την μαρινάδα. Στη συνέχεια καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.

    Σε προθερμασμένο τηγάνι τοποθετούμε το μισό βούτυρο και περνάμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

    Στη συνέχεια τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε έως ότου έχουμε 140 βαθμούς στην καρδιά (12 με 15 λεπτά ανάλογα με το πάχους του κρέατος ). Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο και ξεκουράζουμε.

    Στο ιδιο τηγάνι προσθέτουμε την μαρινάδα μας και με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ξεκολλάμε ότι είχε πιάσει στο πυθμένα του τηγανιού στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Τέλος, προσθέτουμε και το ψαρονέφρι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

    Σερβίρουμε με καρότο σε διάφορες υφές και πουρέ από σελινόριζα.