+

Εκτέλεση

Αφρός Μοσχολέμονου

  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το σέλινο, και όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τo σέλινο σε κομμάτια 10 εκ.

    Σε άφθονο νερό που βράζει, βράζουμε το σέλινο για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

    Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

    Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τη σελινόριζα και τα πράσα.

    Αν η κατσαρόλα δεν είναι πολύ μεγάλη, το κάνουμε αυτό λίγο-λίγο μιας και θέλουμε το κρέας μας να πάρει καλό χρώμα και να μην βράσει. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα πράσα και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά.

    Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

    Όταν το κρέας έχει βράσει και είναι μαλακό, το ίδιο και τα λαχανικά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμ το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.

    Παράλληλα ετοιμάζουμε το Αυγολέμονο:

    Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το αλεύρι

    Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα.

    Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και το κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού.

    Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ και σερβίρουμε.
  2. Αφρός Μοσχολέμονου

    Ζεσταίνουμε την κρέμα και ρίχνουμε το ξύσμα από τα 2 λάιμ, για να αρωματιστεί. Αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε την κρέμα στο σιφόνι, το φορτώνουμε με 2 αμπούλες αερίου και το διατηρούμε σε Μπεν Μαρί στους 80°C.

+