+

Εκτέλεση

  • Χοιρινή Σπάλα 1 kg
  • Ψιλοκομμένο σέλινο 500 γρ
  • Ελαιόλαδο 150 ml
  • Κρασί λευκό 150 γρ
  • Κρεμμύδι 1 τεμ.
  • Σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ 1 τεμ.
  • Πράσο, κομμένο σε φέτες (μόνο το λευκό μέρος) 500 γρ
  • κρεμμύδια φρέσκα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αυγά 2 τεμ.
  • Ξύσμα από λάιμ
  • Χυμό lime 2 τεμ.
  • καβουρδισμένο Αλεύρι 50 γρ

Αφρός Μοσχολέμονου

  • Ξύσμα από λάιμ
  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το σέλινο, και όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τo σέλινο σε κομμάτια 10 εκ.

    Σε άφθονο νερό που βράζει, βράζουμε το σέλινο για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

    Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

    Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τη σελινόριζα και τα πράσα.

    Αν η κατσαρόλα δεν είναι πολύ μεγάλη, το κάνουμε αυτό λίγο-λίγο μιας και θέλουμε το κρέας μας να πάρει καλό χρώμα και να μην βράσει. Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα πράσα και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά.

    Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

    Όταν το κρέας έχει βράσει και είναι μαλακό, το ίδιο και τα λαχανικά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμ το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.

    Παράλληλα ετοιμάζουμε το Αυγολέμονο:

    Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το αλεύρι

    Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα.

    Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και το κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού.

    Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε το ξύσμα του λάιμ και σερβίρουμε.
  2. Αφρός Μοσχολέμονου

    Ζεσταίνουμε την κρέμα και ρίχνουμε το ξύσμα από τα 2 λάιμ, για να αρωματιστεί. Αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε την κρέμα στο σιφόνι, το φορτώνουμε με 2 αμπούλες αερίου και το διατηρούμε σε Μπεν Μαρί στους 80°C.