Χοιρινό Μπραιζέ με Αρωματική Κρούστα και Σύκα
Εορταστική πρόταση, με μοναδική έμπνευση για αυτό το πιάτο χοιρινού.

Συστατικά
Χοιρινό Μπραιζέ με Αρωματική Κρούστα και Σύκα
−
+
€0.0
Για τη μαρινάδα
Πιπέρι καγιέν
/γρ
10.0 γρ
0%
Κύμινο
/γρ
10.0 γρ
0%
Μπαχάρι
/γρ
5.0 γρ
0%
Καπνιστή πάπρικα
/γρ
10.0 γρ
0%
Κόλιανδρος
/γρ
5.0 γρ
0%
Φασκόμηλο
/γρ
10.0 γρ
0%
Μαντζουράνα ½ ματσάκι
/γρ
10.0 γρ
0%
Για το χοιρινό
Χοιρινός λαιμός
/γρ
1.0 γρ
0%
Μπέικον
/γρ
150.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/γρ
150.0 γρ
0%
Γλυκό Κρασί Σάμου
/γρ
100.0 γρ
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
400.0 γρ
0%

Αποξηραμένα σύκα
/γρ
3000.0 γρ
0%
Knorr Αφυδατωμένη Σάλτσα Ντέμι Γκλάς 4 kg
/γρ
200.0 γρ
0%

/
Για τη μαρινάδα
-
Πιπέρι καγιέν 10.0 γρ
-
Κύμινο 10.0 γρ
-
Μπαχάρι 5.0 γρ
-
Καπνιστή πάπρικα 10.0 γρ
-
Κόλιανδρος 5.0 γρ
-
Φασκόμηλο 10.0 γρ
-
Μαντζουράνα ½ ματσάκι 10.0 γρ
Για το χοιρινό
-
Χοιρινός λαιμός 1.0 γρ
-
Μπέικον 150.0 γρ
-
Κρεμμύδι 150.0 γρ
-
Γλυκό Κρασί Σάμου 100.0 γρ
-
Αποξηραμένα σύκα 3000.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη μαρινάδα
Τοποθετούμε όλα τα μπαχαρικά σε γουδί και πολτοποιούμε κι έπειτα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. -
Για το χοιρινό
Περνάμε με τη μαρινάδα πολύ καλά το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα σύκα, το χοιρινό, το ζωμό και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Ψήνουμε στους 170° για 1 ώρα και 30 λεπτά. -
Για τη σάλτσα χοιρινού
Ντεγκλασάρουμε την ντέμι γκλας με το κρασί, αρωματίζουμε με το μείγμα της μαρινάδας και δένουμε με βούτυρο.