Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τη μαρινάδα

  • Πιπέρι καγιέν 10.0 γρ
  • Κύμινο 10.0 γρ
  • Μπαχάρι 5.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 10.0 γρ
  • Κόλιανδρος 5.0 γρ
  • Φασκόμηλο 10.0 γρ
  • Μαντζουράνα ½ ματσάκι 10.0 γρ

Για το χοιρινό

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη μαρινάδα

    Τοποθετούμε όλα τα μπαχαρικά σε γουδί και πολτοποιούμε κι έπειτα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. 
  2. Για το χοιρινό

    Περνάμε με τη μαρινάδα πολύ καλά το κρέας και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές.Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα σύκα, το χοιρινό, το ζωμό και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο. Ψήνουμε στους 170° για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  3. Για τη σάλτσα χοιρινού

    Ντεγκλασάρουμε την ντέμι γκλας με το κρασί, αρωματίζουμε με το μείγμα της μαρινάδας και δένουμε με βούτυρο.