Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για τη γέμιση

  • Βούτυρο 250.0 γρ
  • Κρεμμύδι 200.0 γρ
  • Θυμάρι 10.0 γρ
  • Δενδρολίβανο φρέσκο 10.0 γρ
  • Φρυγανιά τριμμένη 400.0 γρ
  • Καρύδια 150.0 γρ
  • Cranberries 150.0 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το χοιρινό

  • Χοιρινή πανσέτα, χωρίς δέρμα και χωρίς κόκκαλα 1.0 kg
  • Καστανή ζάχαρη 30.0 γρ
  • Αλάτι 10.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 10.0 γρ
  • Κόλιανδρος 5.0 γρ
  • Κύμινο 10.0 γρ

Για τη σάλτσα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη γέμιση

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαϊντανό.. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, το καρύδι, τα κράνμπερι και τα καρυκεύματα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά μέχρι τα ψίχουλα να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνουν τραγανά. Κατεβάζουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε το μαϊντανό.
  2. Για το χοιρινό

    Καλύπτουμε την επιφάνεια του χοιρινού με το μείγμα από τα μπαχαρικά, γεμίζουμε με τη γέμιση και ψήνουμε στους 170° για 1 ώρα. 
  3. Για τη σάλτσα

    Κρατάμε τα ζουμιά από το χοιρινό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα ζουμιά του χοιρινού, το ζωμό και κατεβάζουμε. Τέλος, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δένουμε με βούτυρο.