Χοιρινό Ρολό με Κράνμπερι, Καρύδια σε Σάλτσα Γλυκού Κρασιού
Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο χοιρινό ρολό, μια εορταστική πρόταση για το μενού των Χριστουγέννων!

Συστατικά
Χοιρινό Ρολό με Κράνμπερι, Καρύδια σε Σάλτσα Γλυκού Κρασιού
−
+
€0.0
Για τη γέμιση
Βούτυρο
/γρ
250.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/γρ
200.0 γρ
0%
Θυμάρι
/γρ
10.0 γρ
0%
Δενδρολίβανο φρέσκο
/γρ
10.0 γρ
0%
Φρυγανιά τριμμένη
/γρ
400.0 γρ
0%
Καρύδια
/γρ
150.0 γρ
0%
Cranberries
/γρ
150.0 γρ
0%
Ξύσμα λεμονιού
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Μαϊντανός (φρέσκος)
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Για το χοιρινό
Χοιρινή πανσέτα, χωρίς δέρμα και χωρίς κόκκαλα
/kg
1.0 kg
0%
Καστανή ζάχαρη
/γρ
30.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
10.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
5.0 γρ
0%
Καπνιστή πάπρικα
/γρ
10.0 γρ
0%
Κόλιανδρος
/γρ
5.0 γρ
0%
Κύμινο
/γρ
10.0 γρ
0%
Για τη σάλτσα
Ελαιόλαδο
/ml
50.0 ml
0%
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Γλυκό Κρασί Σάμου
/γρ
125.0 γρ
0%
Φύλλα δάφνης
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
500.0 γρ
0%

Βούτυρο
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Για τη γέμιση
-
Βούτυρο 250.0 γρ
-
Κρεμμύδι 200.0 γρ
-
Θυμάρι 10.0 γρ
-
Δενδρολίβανο φρέσκο 10.0 γρ
-
Φρυγανιά τριμμένη 400.0 γρ
-
Καρύδια 150.0 γρ
-
Cranberries 150.0 γρ
-
Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
-
Μαϊντανός (φρέσκος)
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το χοιρινό
-
Χοιρινή πανσέτα, χωρίς δέρμα και χωρίς κόκκαλα 1.0 kg
-
Καστανή ζάχαρη 30.0 γρ
-
Αλάτι 10.0 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5.0 γρ
-
Καπνιστή πάπρικα 10.0 γρ
-
Κόλιανδρος 5.0 γρ
-
Κύμινο 10.0 γρ
Για τη σάλτσα
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
-
Γλυκό Κρασί Σάμου 125.0 γρ
-
Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
-
Βούτυρο
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και τον μαϊντανό.. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, το καρύδι, τα κράνμπερι και τα καρυκεύματα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά μέχρι τα ψίχουλα να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνουν τραγανά. Κατεβάζουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε το μαϊντανό. -
Για το χοιρινό
Καλύπτουμε την επιφάνεια του χοιρινού με το μείγμα από τα μπαχαρικά, γεμίζουμε με τη γέμιση και ψήνουμε στους 170° για 1 ώρα. -
Για τη σάλτσα
Κρατάμε τα ζουμιά από το χοιρινό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα ζουμιά του χοιρινού, το ζωμό και κατεβάζουμε. Τέλος, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δένουμε με βούτυρο.