Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για το duxelles μανιταριών

  • Μανιτάρια 150.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.

Για το σπανάκι

  • Baby σπανάκι 100.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Φασκόμηλο
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Σχοινόπρασο
  • Αλάτι

Για το wellington

  • Προσούτο 12.0 τεμ.
  • Φύλλο σφολιάτας 500.0 γρ
  • Αυγά 2.0 τεμ.
  • Βούτυρο

Για τη σάλτσα

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε το χοιρινό φιλέτο αφού πρώτα το έχουμε καρύκευσει με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος το περνάμε με την μουστάρδα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

  2. Για το duxelles μανιταριών

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια (προτείνουμε chanterelles) και αφήνουμε να γλασάρουν.

  3. Για το σπανάκι

    Σοτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε ψιλοκομμένα όλα τα μυρωδικά (1/2 μάτσο φασκόμηλο, 1/2 μάτσο μαϊντανό και σχοινόπρασο) και καρυκεύουμε με αλάτι. Τέλος, αφήνουμε να τραβήξει όλα υγρά του.

  4. Για το wellington

    Σε φύλλο μεμβράνης τοποθετούμε φέτες προσούτο, το σοταρισμένο σπανάκι, το duxelles μανιταριών και τέλος το φιλέτο και κλείνουμε ερμητικά. Έπειτα, ξεκουράζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.

    Στη συνέχεια σε φύλλο μεμβράνης τοποθετούμε τη σφολιάτα και πάνω σε αυτή το φιλέτο, αλείφουμε με τους κρόκους αυγού και κλείνουμε με προσοχή. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

  5. Για τη σάλτσα

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, φλαμπάρουμε με το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη demiglace και βράζουμε. Τέλος, περνάμε από εταμίν και δένουμε με βούτυρο.

  6. Για το στήσιμο του πιάτου

    Κόβουμε με προσοχή φέτες και τις τοποθετούμε σε πιάτο. Έπειτα, περιχύνουμε με την σάλτσα μας.