Χούμους Παντζαριού με Καρύδια
Ένα διαφορετικό χούμους που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συνοδευτικό για κριτσίνια, κράκερς και ψητές αραβικές πίτες

Συστατικά
Χούμους Παντζαριού με Καρύδια
−
+
€3480.0
Εκτέλεση
Ρεβίθια
/γρ
100.0 γρ
0%
Παντζάρια
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Ταχίνι
/γρ
50.0 γρ
0%
Χυμός λεμονιού
/γρ
5.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
15.0 γρ
0%
Κύμινο
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ζωμός από Ρεβίθια
/γρ
50.0 γρ
0%
Καρύδια
/γρ
0.0 γρ
0%
Λιναρόσπορος
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Ρεβίθια 100.0 γρ
-
Παντζάρια 1.0 τεμ.
-
Ταχίνι 50.0 γρ
-
Χυμός λεμονιού 5.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 15.0 γρ
-
Κύμινο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ζωμός από Ρεβίθια 50.0 γρ
-
Καρύδια
-
Λιναρόσπορος
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Βάζουμε στο φούρνο τα παντζάρια και το σκόρδο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφού ολοκληρώσουμε το ψήσιμο ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια. Έχοντας τα βρασμένα ρεβίθια, τα οποία έχουμε ξεφλουδίσει τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα παντζάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Όσο ανακατεύεται το μείγμα προσθέτουμε σίγα σιγά το ζωμό ρεβιθιών μέχρι να δώσετε στο χούμους την υφή που επιθυμείτε. Προσθέτουμε στην άκρη του πιάτου μια μικρή ποσότητα από Hellmann's Vegan. Τέλος ραντίζουμε το χούμους με ελαιόλαδο, λιναρόσπορο και ψιλοκομμένα καρύδια