+

Για το χταπόδι

Για τα κρεμμύδια

  • Κρεμμύδια 16 τεμ.
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις σφαίρες πράσινης ελιάς

  • Xantana 1 γρ
  • χυμό Πράσινης Ελιάς 200 γρ
  • Gluco 8 γρ
  • Νερό με χαμηλά PH 1000 γρ
  • Algin 5 γρ
  • Ελαιόλαδο 400 ml
  • Σκελίδες Σκόρδο 2 τεμ.
  • Δεντρολίβανο
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο
  • Πιπέρι

Για το gel κόκκινου κρασιού

  • Κόκκινο κρασί 100 γρ
  • Soya sauce 10 γρ
  • Ζάχαρη 20 γρ
  • Xantana 0.5 γρ
  1. Για το χταπόδι

    5h

    Κόβετε το χταπόδι (1-1,3kg)και βάζετε 2 πλοκάμια σε κάθε σακούλα, μαζί με τα μυρωδικά, το Knorr Professional Gel Kοτόπουλο και το ελαιόλαδο και μαγειρεύετε στους 77οC, για 5 ώρες. Μετά τις 5 ώρες, βάζετε τις σακούλες σε παγωμένο νερό για να σταματήσετε το μαγείρεμα.

  2. Για τα κρεμμύδια

    90sec Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα βάζετε σε σακούλα κενού με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, τα καραμελώνετε στην πλάκα.
  3. Για τις σφαίρες πράσινης ελιάς

    Χτυπάτε στο Thermomix τις ελιές με λίγο νερό, μέχρι να σπάσουν και να γίνουν χυμός και στη συνέχεια τις περνάτε από τουλουπάνι. Προσθέτετε το gluco πρώτα και στη συνέχεια το xathana. Αφήνετε το μίγμα 24 ώρες στο ψυγείο, για να ηρεμήσει. Στη συνέχεια φτιάχνετε το Algin Bath. Χτυπάτε με ένα μπλέντερ χειρός το algin με το νερό, χαμηλό σε Ph, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Το περνάτε από σινουά και μετά το βάζετε στο ψυγείο.

    Ετοιμάζετε τη μαρινάδα ελιάς και τη φυλάτε σε ένα βάζο για να τοποθετήσετε αργότερα τις σφαίρες ελιάς.

    Για να φτιάξετε τις σφαίρες ελιάς, παίρνετε τον χυμό από το ψυγείο και το algin bath και ρίχνετε, με ένα μικρό κουταλάκι, 5ml από τον χυμό ελιάς στο νερό για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, τις βάζετε σε φρέσκο νερό για να τις ξεπλύνετε και τις φυλάτε μέσα στο βάζο με το λάδι με τα μυρωδικά.

  4. Για το gel κόκκινου κρασιού

    Ζεσταίνετε λίγο το κρασί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η τελευταία. Μετά κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 50οC και προσθέτετε τη Xantana. Το περνάτε 2 φορές από κενό για να αφαιρέσετε τον αέρα.
  5. Για το σερβίρισμα

    Σερβίρετε το χταπόδι με τις ελιές, πατάτες σε μπίλιες από gel κόκκινου κρασιού και τη σάλτσα μέσα στην οποία έχει ψηθεί το χταπόδι.
+