Χταπόδι Σεβίτσε (Ceviche de Pulpo)
Δώστε στα θαλασσινά την οξύτητα των εσπεριδοειδών που χρειάζονται για να αποδώσουν τα μέγιστα!

Συστατικά
Χταπόδι Σεβίτσε (Ceviche de Pulpo)
Για το χταπόδι


Για το Ceviche
Για το χταπόδι
-
Χταπόδι 800.0 γρ
-
Νερό 4.0 l
-
Κρεμμύδι λευκό 1.0 τεμ.
-
Habanero Πιπεριά 1.0 τεμ.
-
Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
-
Κόκκους Πιπέρι 20.0 τεμ.
-
Αστεροειδής γλυκάνισος 1.0 τεμ.
-
Μαϊντανός (φρέσκος)
Για το Ceviche
-
Κρεμμύδι λευκό 1.0 γρ
-
Τζίντζερ ψιλοκομμένο 5.0 γρ
-
Πιπεριά τσίλι 2.0 τεμ.
-
Χυμός πορτοκαλιού 100.0 γρ
-
Χυμός Λάιμ 100.0 γρ
-
Μάτσο φρέσκος κόλιανδρος 1.0 τεμ.
-
Passion Fruit 100.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ελαιόλαδο 100.0 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το χταπόδι
Πλένουμε σε τρεχούμενο νερό το χταπόδι, ενώ παράλληλα σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά που συνοδεύουν το χταπόδι για να πάρουν βράση (από τον μαϊντανό χρησιμοποιούμε τα κοτσάνια). Έπειτα, τοποθετούμε σιγά-σιγά το χταπόδι μέσα στο ζωμό που βράζει, κρατώντας το από το κεφάλι για 5-10 δευτερόλεπτα μέχρι οι άκρες των πλοκαμιών να αρχίσουν να κουλουριάζονται. Όταν κουλουριαστούν, συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
-
Για το Ceviche
Τοποθετούμε σε μπλέντερ το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το πορτοκάλι, το πάσιον φρούτ και ομογενοποιούμε. Ανεβάζουμε με ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με το ανάλογο αλάτι. Παράλληλα, κόβουμε το χταπόδι σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε σε μπασίνα με κρεμμύδι εμινσέ, πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, κόλιανδρο, τους χυμούς λάιμ, πορτοκάλι και αλάτι. Αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα με τη βοήθεια ενός τσέρκι σερβίρουμε το ceviche μας και γαρνίρουμε με γάλα τίγρη, πιπεριά τσίλι κομμένη σε φέτες, φύτρες και ανθό αλατιού.