Ψαρονέφρι με Kαραμελωμένη σάλτσα Σύκου
Το σύκο πάει παντού και σίγουρα δίνει τον απαραίτητο γλυκό τόνο και την απαλή, βελούδινη υφή σε κάθε σάλτσα!

Συστατικά
Ψαρονέφρι με Kαραμελωμένη σάλτσα Σύκου
−
+
€0.0
Για το Ψαρονέφρι & τη Σάλτσα
Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Ψαρονέφρι
/γρ
400.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρέσκα σύκα
/τεμ.
6.0 τεμ.
0%
1/2 Μάτσο Θυμάρι
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Κρασί Marsala
/γρ
200.0 γρ
0%
Κρέμα γάλακτος
/γρ
30.0 γρ
0%
/
Για το Ψαρονέφρι & τη Σάλτσα
-
Μέτριο κόκκινο κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Ψαρονέφρι 400.0 γρ
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Φρέσκα σύκα 6.0 τεμ.
-
1/2 Μάτσο Θυμάρι
-
Κρασί Marsala 200.0 γρ
-
Κρέμα γάλακτος 30.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Ψαρονέφρι & τη Σάλτσα
Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια ρολάρουμε το χοιρινό στα φύλλα του θυμαριού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια περνάμε και το χοιρινό Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και αρωζάρουμε, προσθέτουμε τα σύκα κομμένα σε τέταρτα και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για αλλα 20 λεπτά.. Ξεκουράζουμε το χοιρινό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στη σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο, το ζωμό και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει.Κόβουμε σε φέτες γαρνίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας και ολοκληρώνουμε με την σάλτσα μας.