+

Για το Ψαρονέφρι & τη Σάλτσα

  1. Για το Ψαρονέφρι & τη Σάλτσα

    Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια ρολάρουμε το χοιρινό στα φύλλα του θυμαριού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδοκαιστη συνέχεια περνάμε και το χοιρινό Προσθέτουμε το μισό βούτυρο και αρωζάρουμε, προσθέτουμε τα σύκα κομμένα σε τέταρτακαισβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά.. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για αλλα 20 λεπτά.. Ξεκουράζουμε το χοιρινό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στην σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο, το ζωμό και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει.Κόβουμε σε φέτες γαρνίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας και ολοκληρώνουμε με την σάλτσα μας.
+