Menu
+

Για τη σάλτσα

  • Ελαιόλαδο 130.0 ml
  • Φρέσκια ρίγανη 10.0 γρ
  • 1/2 Μάτσο μαϊντανός
  • Μάτσο φρέσκος κόλιανδρος 1.0 τεμ.
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί 60.0 ml
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ζέστ λεμονιού
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.

Για τη μελιτζανοσαλάτα

  • Μελιτζάνα
  • Μαϊντανό 5.0 γρ
  • Πράσινη πιπεριά 30.0 γρ
  • Κόκκινη Πιπεριά 30.0 γρ
  • Κρεμμύδι φρέσκο 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα σουβλάκια

  • Ψαρονέφρι 500.0 γρ
  • Baby Πατάτες 20.0 τεμ.
  • Κρεμμύδια 2.0 τεμ.
  • Τοματίνια 20.0 τεμ.
  • Καπνιστή πάπρικα 3.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  1. Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.

  2. Για τη μελιτζανοσαλάτα

    Θα χρειαστούμε 250 γρ. μελιτζάνα ψητή στην σχάρα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μελιτζάνα ψητή σε κονσέρβα). Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και ομογενοποιούμε την ψητή μελιτζάνα με τη μαγιονέζα και τα λαχανικά. Έπειτα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και διατηρούμε στο ψυγείο.

  3. Για τα σουβλάκια

    Μαρινάρουμε το κομμένο σε κύβους ψαρονέφρι με το ζωμό, την καπνιστή πάπρικα και το θυμάρι. Στη συνέχεια βράζουμε κατά το ήμισυ τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις κρυώνουμε αμέσως.

    Περνάμε σε ξύλινο καλαμάκι το κρέας με κρεμμύδι, τοματίνι και την πατάτα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε σάλτσα και ψήνουμε στην σχάρα.

    Σερβίρουμε με τοματίνια κονφί, ψητά παντζάρια και συνοδεύουμε με μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα Chimichurri.