Menu

Συστατικά

+

Για τη σάλτσα

Για τη μελιτζανοσαλάτα

Για τα σουβλάκια

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη σάλτσα

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.

  2. Για τη μελιτζανοσαλάτα

    Θα χρειαστούμε 250 γρ. μελιτζάνα ψητή στην σχάρα (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μελιτζάνα ψητή σε κονσέρβα). Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και ομογενοποιούμε την ψητή μελιτζάνα με τη μαγιονέζα και τα λαχανικά. Έπειτα, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και διατηρούμε στο ψυγείο.

  3. Για τα σουβλάκια

    Μαρινάρουμε το κομμένο σε κύβους ψαρονέφρι με το ζωμό, την καπνιστή πάπρικα και το θυμάρι. Στη συνέχεια βράζουμε κατά το ήμισυ τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις κρυώνουμε αμέσως.

    Περνάμε σε ξύλινο καλαμάκι το κρέας με κρεμμύδι, τοματίνι και την πατάτα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε σάλτσα και ψήνουμε στην σχάρα.

    Σερβίρουμε με τοματίνια κονφί, ψητά παντζάρια και συνοδεύουμε με μελιτζανοσαλάτα και σάλτσα Chimichurri.