Ψητά λαχανικά με Κινόα αρωματισμένα με Vinaigrette Βασιλικού
Ένα χορταστικό και πλούσιο σε θρεπτικές ίνες πιάτο για τους λάτρεις της κινόα.

Συστατικά
Ψητά λαχανικά με Κινόα αρωματισμένα με Vinaigrette Βασιλικού
−
+
€0.0
Για τα Λαχανικά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ζέστ από φλούδα λεμονιού
/γρ
5.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Κόκκινη Πιπεριά
/γρ
60.0 γρ
0%
Κίτρινη Πιπεριά
/γρ
60.0 γρ
0%
Καρότο
/γρ
50.0 γρ
0%
Κολοκύθι
/γρ
80.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
50.0 ml
0%
Για τη Κινόα
Κινόα
/γρ
110.0 γρ
0%
Νερό
/ml
240.0 ml
0%
Ελαιόλαδο
/ml
5.0 ml
0%
Πριν το σερβίρισμα
Μαϊντανός (φρέσκος)
/γρ
5.0 γρ
0%
Ζέστ λεμονιού
/γρ
5.0 γρ
0%
Φιλέ αμυγδάλου
/γρ
80.0 γρ
0%
/
Για τα Λαχανικά
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Αλάτι
-
Ζέστ από φλούδα λεμονιού 5.0 γρ
-
Κόκκινη Πιπεριά 60.0 γρ
-
Κίτρινη Πιπεριά 60.0 γρ
-
Καρότο 50.0 γρ
-
Κολοκύθι 80.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
Για τη Κινόα
-
Κινόα 110.0 γρ
-
Νερό 240.0 ml
-
Ελαιόλαδο 5.0 ml
Πριν το σερβίρισμα
-
Μαϊντανός (φρέσκος) 5.0 γρ
-
Ζέστ λεμονιού 5.0 γρ
-
Φιλέ αμυγδάλου 80.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα Λαχανικά
Πλένουμε τα λαχανικά και στη συνέχεια τα κόβουμε καρέ και τα τοποθετούμε σε μπασίνα. Μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ζέστ λεμονιού. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 30 λεπτά. -
Για τη Κινόα
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη Κινόα για 2 λεπτά εως ότου πάρει μπρονζέ χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 15-20 λεπτά, προς το τέλος αλατίζουμε. -
Πριν το σερβίρισμα
Σοτάρουμε ελαφρώς το αμύγδαλο και στη συνέχεια αναμιγνύουμε τα ψητά λαχανικά, την κινόα και τα σοταρισμένα αμύγδαλα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζέστ από λεμόνι.