Ψητά λαχανικά με chorizo και κους κους
Το κους κους προέρχεται από τη Βόρεια Αφρική και έχει ως πρώτη ύλη είτε το σιτάρι είτε το σιμιγδάλι.

Συστατικά
Κους Κους
-
Νερό 500 ml
-
Εσαλότ 25 γρ
-
Χυμός λεμονιού 15 γρ
-
Τομάτα κομμένη καρέ 125 γρ
-
Μισό μάτσο κόλιανδρο
-
Μισό μάτσο δυόσμο
-
Ελαιόλαδο 50 ml
Σάλτσα κολοκύθας
-
Κολοκύθα κίτρινη 250 γρ
-
Μείγμα Vadouvan 3 γρ
-
Ελαιόλαδο
-
Εσαλότ 1 τεμ.
Λαχανικά
-
Πράσινα σπαράγγια 10 τεμ.
-
Καρότo κομμένο σε κύβους 10 τεμ.
-
Πράσινα φασόλια 10 τεμ.
-
Φρέσκα κρεμμύδια 10 τεμ.
-
Πιπέρι 3 γρ
-
Αλάτι 10 γρ
Chorizo
-
Chorizo iberico 3 τεμ.
Παρουσίαση
-
Σαλάτα 100 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Κους Κους
Βάζουμε το ταμπουλέ μαζί με το νερό και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το curry, το κρεμμύδι, υγραίνουμε με χυμό λεμονιού και ολοκληρώνουμε με την τομάτα και τα μυρωδικά. -
Σάλτσα κολοκύθας
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους. Επίσης, κόβουμε καρέ το shallot και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με την κολοκύθα, προσθέτοντας το μείγμα μπαχαρικών vadouvan. Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει. -
Λαχανικά
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα σπαράγγια, τα φασολάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μπλανσάρουμε ξεχωριστά τα λαχανικά και στη συνέχεια τα ψήνουμε για λίγο. -
Chorizo
Κόβουμε και ψήνουμε στο grill το chorizo. -
Παρουσίαση
Βάζουμε το taboule σε τσέρκι. Καλύπτουμε με το chorizo και τα λαχανικά. Σερβίρουμε τη σάλτσα ξεχωριστά.