Menu
+

Για τη μαρινάδα λαχανικών

  • Φρέσκα καλαμπόκια 2.0 τεμ.
  • Μάτσο Σπαράγγια
  • Κουνουπίδι
  • Μπρόκολο
  • Πιπεριές Φλωρίνης 6.0 τεμ.
  • πράσινες πιπεριές κέρατο 6.0 τεμ.
  • Κολοκύθι 1.0 γρ
  • Μελιτζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Μανιτάρια 8.0 τεμ.
  • Φέτες τομάτας 2.0 τεμ.

Για τη σάλτσα chimichurri

  • Ζέστ λεμονιού
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί 60.0 ml
  • Ελαιόλαδο 130.0 ml
  • Φρέσκια ρίγανη 5.0 γρ
  • 1/2 Μάτσο μαϊντανός
  • Μάτσο φρέσκος κόλιανδρος 1.0 τεμ.

Για τη φάβα

  • Φάβα 200.0 γρ
  • Νερό 800.0 ml
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Πατάτα 1.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι 1.0 τεμ.

Για την παρουσίαση

  1. Για τη μαρινάδα λαχανικών

    Για τη μαρινάδα υπολογίζουμε 15 γρ Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Κόκκους 1,15 kg / ανα κιλό λαχανικών.

    Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε ποικιλία λαχανικών. Χρησιμοποιούμε 3 φέτες ποικιλίας μελιτζάνας (φλάσκες, λευκές, τσακώνικες), 4 φέτες κολοκυθιού, διαφορετικές χρωματιστές πιπεριές, ½ Κουνουπίδι κομμένο σε φέτες και ½ μάτσο Σπαράγγια.  

    Εκτέλεση: Μαρινάρουμε τα λαχανικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο για ½ με 1 ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε σε σχάρα.

  2. Για τη σάλτσα chimichurri

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. Έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.

  3. Για τη φάβα

    Μαγειρεύουμε την φάβα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μελώσει. Στη συνέχεια περνάμε την φάβα από θερμαινόμενο μίξερ και την ανεβάζουμε με ελαιόλαδο.

  4. Για την παρουσίαση

    Τοποθετούμε σε πλατό τα ψητά μας λαχανικά και συνοδεύουμε με τη φάβα, τις σάλτσες και Hellmann’s Street Master Sauce.