Ψητά Λαχανικά στη Σχάρα με Φάβα Σαντορίνης , Master sauce και Chimichurri
Τα αγαπημένα σε όλους ψητά λαχανικά, σε νέες περιπέτειες με σάλτσα Chimichurri, MasterSauceκαι φάβα Σαντορίνης.

Συστατικά
Ψητά Λαχανικά στη Σχάρα με Φάβα Σαντορίνης , Master sauce και Chimichurri
Για τη μαρινάδα λαχανικών



Για τη σάλτσα chimichurri


Για τη φάβα
Για την παρουσίαση

Για τη μαρινάδα λαχανικών
-
Φρέσκα καλαμπόκια 2.0 τεμ.
-
Μάτσο Σπαράγγια
-
Κουνουπίδι
-
Μπρόκολο
-
Πιπεριές Φλωρίνης 6.0 τεμ.
-
πράσινες πιπεριές κέρατο 6.0 τεμ.
-
Κολοκύθι 1.0 γρ
-
Μελιτζάνα
-
Ελαιόλαδο
-
Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
-
Μανιτάρια 8.0 τεμ.
-
Φέτες τομάτας 2.0 τεμ.
Για τη σάλτσα chimichurri
-
Ζέστ λεμονιού
-
Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ξύδι από κόκκινο κρασί 60.0 ml
-
Ελαιόλαδο 130.0 ml
-
Φρέσκια ρίγανη 5.0 γρ
-
1/2 Μάτσο μαϊντανός
-
Μάτσο φρέσκος κόλιανδρος 1.0 τεμ.
Για τη φάβα
-
Φάβα 200.0 γρ
-
Νερό 800.0 ml
-
Αλάτι
-
Ελαιόλαδο
-
Πατάτα 1.0 τεμ.
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
Για την παρουσίαση
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη μαρινάδα λαχανικών
Για τη μαρινάδα υπολογίζουμε 15 γρ Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Κόκκους 1,15 kg / ανα κιλό λαχανικών.
Για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνουμε ποικιλία λαχανικών. Χρησιμοποιούμε 3 φέτες ποικιλίας μελιτζάνας (φλάσκες, λευκές, τσακώνικες), 4 φέτες κολοκυθιού, διαφορετικές χρωματιστές πιπεριές, ½ Κουνουπίδι κομμένο σε φέτες και ½ μάτσο Σπαράγγια.
Εκτέλεση: Μαρινάρουμε τα λαχανικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο για ½ με 1 ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε σε σχάρα.
-
Για τη σάλτσα chimichurri
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. Έπειτα τοποθετούμε στο ψυγείο.
-
Για τη φάβα
Μαγειρεύουμε την φάβα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μελώσει. Στη συνέχεια περνάμε την φάβα από θερμαινόμενο μίξερ και την ανεβάζουμε με ελαιόλαδο.
-
Για την παρουσίαση
Τοποθετούμε σε πλατό τα ψητά μας λαχανικά και συνοδεύουμε με τη φάβα, τις σάλτσες και Hellmann’s Street Master Sauce.