Menu
+

Προετοιμασία γαλοπούλας

  • Βούτυρο 80 γρ
  • Δενδρολίβανο φρέσκο 5 γρ
  • Θυμάρι φρέσκο 5 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 5 γρ
  • Μουστάρδα Dijon 40 γρ
  • Μπούτι γαλοπούλας με δέρμα 1 τεμ.
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σιρόπι σφένδαμου 100 γρ

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία γαλοπούλας

    Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα μυρωδικά, την πάπρικα, τη μουστάρδα και το σιρόπι σφένδαμου. Καρυκεύουμε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μισό μείγμα του σφένδαμου.
  2. Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τοφούρνο στους 170 βαθμούς. Προσθέτουμε το ζωμό στο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και τη γαλοπούλα πάνω σε σχάρα. Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου μέχρι να πάρουμε θερμοκρασία 80 βαθμούς στο κέντρο, βγάζουμε και ξεκουράζουμε για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε στα λαχανικά την demi glace και το υπόλοιπο από το μείγμα του σφεένδαμου, δίνουμε μια βράση και δένουμε.

  3. Πρόταση σερβιρίσματος

    Σερβίρουμε με πατάτες ψητές baby, με ψητά λαχανικά, ή εορταστική γέμιση γαλοπούλας.