+

Για τη Μπριζόλα

  • Σπαλομπριζόλα 1,2 κιλά 10 τεμ.

Για τη Σως Πράσινου Πιπεριού

  • Φυτικό λάδι 30 ml
  • Ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 80 γρ
  • Σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο 2 τεμ.
  • Πράσινο πιπέρι σε κονσέρβα 90 γρ
  • Κόκκινο κρασί 100 ml
  • Θυμάρι
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Ανάλατο Βούτυρο, κομμένο σε κύβους 50 γρ

Για τα Λαχανικά

  • Ματσάκι καρότα 1 τεμ.
  • Παντζάρια chioggia 5 τεμ.
  • Παντζάρια κίτρινα 3 τεμ.
  • Kόκκινα κρεμμύδια 10 τεμ.
  • Κρεμμύδια λευκά 10 τεμ.
  • Φύλλα από κίτρινο παντζάρι 10 τεμ.
  1. Για τη Μπριζόλα

    Κόβουμε το κρέας σε πέντε χοντρές φέτες και το ψήνουμε για όσο χρόνο θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  2. Για τη Σως Πράσινου Πιπεριού

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και σπάμε απαλά το πιπέρι για πιο δυνατή γεύση και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, αφήνοντας το να εξατμιστεί έως ότου μείνει το 1/3.
    Προσθέτουμε τη σάλτσα demi-glace και τα φρέσκα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και ολοκληρώνουμε τη σάλτσα με βούτυρο.
  3. Για τα Λαχανικά

    Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 175°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε μαζί με τα παντζάρια. Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζαρόφυλλα.
  4. Για το Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τα λαχανικά σε ζεστό πιάτο, κόβουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο κέντρο. Τελειώνουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε πάνω από το μισό κρέας.
+