+

Μπριζόλα rib eye

  • Σπαλομπριζόλα 1,2 κιλά 10 τεμ.

Σως πράσινου πιπεριού

  • Φυτικό λάδι 30 ml
  • Ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 80 γρ
  • Σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο 2 τεμ.
  • Πράσινο πιπέρι σε κονσέρβα 90 γρ
  • Κόκκινο κρασί 100 ml
  • Θυμάρι
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Ανάλατο Βούτυρο, κομμένο σε κύβους 50 γρ

Λαχανικά

  • Ματσάκι καρότα 1 τεμ.
  • Παντζάρια chioggia 5 τεμ.
  • Παντζάρια κίτρινα 3 τεμ.
  • Kόκκινα κρεμμύδια 10 τεμ.
  • Κρεμμύδια λευκά 10 τεμ.
  • Φύλλα από κίτρινο παντζάρι 10 τεμ.
  1. Μπριζόλα rib eye

    Κόβουμε το κρέας σε πέντε χοντρές φέτες και το ψήνουμε για όσο χρόνο θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  2. Σως πράσινου πιπεριού

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και σπάμε απαλά το πιπέρι για πιο δυνατή γεύση. Σοτάρουμε το πιπέρι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνοντας το να εξατμιστεί έως ότου μείνει το 1/3.

    Προσθέτουμε τη σάλτσα demi-glace και τα φρέσκα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και ολοκληρώνουμε τη σάλτσα με βούτυρο.

  3. Σως πράσινου πιπεριού

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και σπάμε απαλά το πιπέρι για πιο δυνατή γεύση. Σοτάρουμε το πιπέρι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνοντας το να εξατμιστεί έως ότου μείνει το 1/3.

    Προσθέτουμε τη σάλτσα demi-glace και τα φρέσκα μυρωδικά. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και ολοκληρώνουμε τη σάλτσα με βούτυρο.

  4. Λαχανικά

    Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 175°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε μαζί με τα παντζάρια. Καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζαρόφυλλα.
  5. Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τα λαχανικά σε ζεστό πιάτο, κόβουμε το κρέας και το τοποθετούμε στο κέντρο. Τελειώνουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε πάνω από το μισό κρέας.
+