Menu
+

Για το μείγμα μπαχαρικών (80 γρ)

  • Σκόνη Μουστάρδα
  • Κύμινο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

  • Στήθος κοτόπουλο 4.0 τεμ.
  • Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ 2.0 τεμ.
  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 40.0 γρ
  • Πράσινο μήλο 1.0 τεμ.
  • Αχλάδι 2.0 τεμ.
  • Cranberries αποξηραμένα 80.0 γρ
  • Σταφίδα ξανθιά 60.0 γρ
  • Ρόδι 1.0 τεμ.
  • Χυμός μήλου 50.0 γρ
  • Χυμός Cranberries 50.0 γρ
  • Dry Vermouth 50.0 ml
  • Κρασί λευκό 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για το μείγμα μπαχαρικών (80 γρ)

    Φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  2. Εκτέλεση

    Στη συνέχεια, μαρινάρουμε τα μονά φιλέτα κοτόπουλο και τα σοτάρουμε σε βούτυρο. Ψήνουμε για 20 -30 λεπτά μέχρι να πάρουμε θερμοκρασία στην καρδιά τους 80 βαθμούς.

    Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο βούτυρο (σε σιγανή φωτιά) για 15 λεπτά μέχρι μαλακώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το μήλο, τα αχλάδια και τα cranberry, και φλαμπάρουμε με το Vermouth. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο, και αφήνουμε να γλασάρει.

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα φρούτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.