Menu

Συστατικά

+

Για τα λαχανικά

  • Μαρούλι Romana 880.0 γρ
  • Καρότα καθαρισμένα 320.0 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Κάπαρη 40.0 γρ
  • Κουκουνάρι 20.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος) 20.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γιατο vegan ranch dressing

  • Vegan Sour Cream (ξινή κρέμα) 125.0 γρ
  • Λευκό ξύδι 20.0 γρ
  • Χυμός λεμονιού 15.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος) 5.0 γρ
  • Σχοινόπρασο 5.0 γρ
  • Σκόρδο 10.0 γρ
  • Αλάτι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα λαχανικά

    Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, αφήνοντας τις κορυφές τους και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αφού ρίξουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και καρυκεύσουμε, ψήνουμε τα καρότα στο φούρνο μέχρι να καψαλιστούν και να μαγειρευτούν καλά. Παράλληλα, κόβουμε το μαρούλι romaine σε δύο μισά, τo τοποθετούμε σε ταψί και αφού προσθέσουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και καρυκεύσουμε, τo ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καψαλιστεί απ’ όλες τις πλευρές.

  2. Γιατο vegan ranch dressing

    Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε Hellmann’s Vegan, vegan sour cream, λευκό ξύδι, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, φρέσκο μαϊντανό, σχοινόπρασο, σκόρδο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.

  3. Για το στήσιμο του πιάτου

    Τοποθετούμε μια βάση από ψημένο στο γκριλ μαρούλι romaine και ψητά καρότα και προσθέτουμε μερικές γενναιόδωρες σταγόνες vegan ranch dressing, γαρνίροντας με κάπαρη, κουκουνάρι και μαϊντανό.