+

Γλυκόξινα κρεμμυδάκια

  • Ξίδι ρυζιού 75 γρ
  • Ζάχαρη 50 γρ
  • Κρεμμύδια εσαλότ 6 τεμ.

Taboulle

Σάλτσα

Ψάρι

Γαρνιτούρα

Παρουσίαση

  • 1/2 τεμάχια lime cress
  • Κρεμμυδάκια γλυκόξινα 300 γρ
  1. Γλυκόξινα κρεμμυδάκια

    Φέρνουμε σε βρασμό το ξίδι από ρύζι μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μεγάλα δακτυλίδια. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στο κρύο μείγμα του ξιδιού με τη ζάχαρη και αφήνουμε για 12 ώρες.
  2. Taboulle

    Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του Taboulle σε μπασίνα και καλύπτουμε με ½ λίτρο παγωμένο νερό και 50 ml ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με διαφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Σάλτσα

    Βάζουμε το χυμό από τα πορτοκάλια μαζί με δύο ποτήρια νερό να βράσουν, έπειτα προσθέτουμε το τζίντζερ και το μείγμα μπαχαρικών vadouvan μαζί με την κρέμα και αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια και εκτός φωτιάς προσθέτουμε το κρέμα τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά, αρωματίζουμε με το χυμό λάιμ. Περνάμε τη σάλτσα από εταμίν και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε σιφόν, προσθέτουμε δύο αμπούλες.
  4. Ψάρι

    Καθαρίζουμε τα φιλέτα του ψαριού από τυχόν κόκαλα και κόβουμε σε μερίδες. Ανακατεύουμε το Primerba θυμάρι με το ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε τα φιλέτα του ψαριού με αλάτι και πιπέρι, και στη συνέχεια με τη βοήθεια πινέλου αλείφουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε σχάρα το φιλέτο και από τις δύο πλευρές.
  5. Γαρνιτούρα

    Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε δακτυλίδια. Στη συνέχεια σοτάρουμε με phase και τα δύο και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  6. Παρουσίαση

    Με τη βοήθεια ενός τσέρκι τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου το Taboulle, στη συνέχεια βάζουμε το φιλέτο του ψαριού και τα σοταρισμένα λαχανικά. Τελειώνουμε με τα κρεμμύδια, τη σάλτσα από τα σιφόν και τα lime cress.
+