Μοσχαρίσια Κόντρα με Άρωμα Καραϊβικής σε Σάλτσα Πράσου Μανιταριών

Συστατικά
Μοσχαρίσια Κόντρα με Άρωμα Καραϊβικής σε Σάλτσα Πράσου Μανιταριών
−
+
€0.0
Για το μείγμα Μπαχαρικών
Καπνιστή πάπρικα
/γρ
15.0 γρ
0%
Θυμάρι
/γρ
5.0 γρ
0%
Πιπέρι καγιέν
/γρ
5.0 γρ
0%
Knorr Ζωμός Κότας σε Σκόνη 1 kg
/γρ
10.0 γρ
0%

Ρίγανη
/γρ
5.0 γρ
0%
Κρεμμύδι (σε σκόνη)
/γρ
5.0 γρ
0%
Σκόρδο (σε σκόνη)
/γρ
10.0 γρ
0%
Μαύρο Πιπέρι
/γρ
5.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
5.0 γρ
0%
Εκτέλεση
Μπριζόλα κόντρα
/γρ
550.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
50.0 ml
0%
Μανιτάρια
/γρ
200.0 γρ
0%
Πράσο, κομμένο σε φέτες (μόνο το λευκό μέρος)
/γρ
150.0 γρ
0%
Βούτυρο
/γρ
30.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Ξηρό κόκκινο κρασί
/ml
250.0 ml
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Knorr Αφυδατωμένη Σάλτσα Ντέμι Γκλάς 1,2 kg
/γρ
30.0 γρ
0%

Μείγμα Μπαχαρικών
/γρ
40.0 γρ
0%
/
Για το μείγμα Μπαχαρικών
-
Καπνιστή πάπρικα 15.0 γρ
-
Θυμάρι 5.0 γρ
-
Πιπέρι καγιέν 5.0 γρ
-
Ρίγανη 5.0 γρ
-
Κρεμμύδι (σε σκόνη) 5.0 γρ
-
Σκόρδο (σε σκόνη) 10.0 γρ
-
Μαύρο Πιπέρι 5.0 γρ
-
Αλάτι 5.0 γρ
Εκτέλεση
-
Μπριζόλα κόντρα 550.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 50.0 ml
-
Μανιτάρια 200.0 γρ
-
Πράσο, κομμένο σε φέτες (μόνο το λευκό μέρος) 150.0 γρ
-
Βούτυρο 30.0 γρ
-
Ξηρό κόκκινο κρασί 250.0 ml
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Μείγμα Μπαχαρικών 40.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το μείγμα Μπαχαρικών
Αναμειγνύουμε κι ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών για να μαρινάρουμε το κρέας. -
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας με το μείγμα των μπαχαρικών και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον για 15 λεπτά. Έπειτα, σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια το ξεκουράζουμε σε ζεστό μέρος. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε σε βούτυρο το πράσο μέχρι να μαλακώσει, περνάμε από θερμομπλέντερ και εταμίν και διατηρούμε σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια, αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε τον πουρέ του πράσου, την ντέμι γκλας και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να ρεντουίρει. Τέλος, κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και ψητά mini καρότα.