Κοτόπουλο με Λαχανικά Stir Fry σε Σάλτσα Σόγιας με Μέλι
Μια συνταγή εμπνευσμένη από την ασιατική κουζίνα με ελληνική υπογραφή!

Συστατικά
Κοτόπουλο με Λαχανικά Stir Fry σε Σάλτσα Σόγιας με Μέλι
−
+
€0.0
Για τη Σάλτσα Σόγια-Μέλι
Μέλι
/γρ
50.0 γρ
0%
Τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
/γρ
40.0 γρ
0%
Σκελίδες Σκόρδο
/γρ
20.0 γρ
0%
Νερό
/ml
200.0 ml
0%
Ξίδι από λευκό κρασί
/γρ
25.0 γρ
0%
Maizena Κορν Φλαουρ 2,5 kg
/γρ
12.0 γρ
0%

Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
120.0 γρ
0%

Για τα Λαχανικά και το Κοτόπουλο
Ηλιέλαιο
/ml
40.0 ml
0%
Κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
/γρ
300.0 γρ
0%
Καρότο ζουλιέν
/γρ
160.0 γρ
0%
Μπρόκολο καθαρισμένο
/γρ
60.0 γρ
0%
Κρεμμύδι εμινσέ
/γρ
120.0 γρ
0%
Κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες
/γρ
30.0 γρ
0%
Πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
/γρ
50.0 γρ
0%
Πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
/γρ
50.0 γρ
0%
Τζίντζερ ψιλοκομμένο
/γρ
10.0 γρ
0%
Ψιλοκομμένο σκόρδο
/γρ
10.0 γρ
0%
Σάλτσα σόγια- μέλι
/γρ
200.0 γρ
0%
/
Για τη Σάλτσα Σόγια-Μέλι
-
Μέλι 50.0 γρ
-
Τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες 40.0 γρ
-
Σκελίδες Σκόρδο 20.0 γρ
-
Νερό 200.0 ml
-
Ξίδι από λευκό κρασί 25.0 γρ
Για τα Λαχανικά και το Κοτόπουλο
-
Ηλιέλαιο 40.0 ml
-
Κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες 300.0 γρ
-
Καρότο ζουλιέν 160.0 γρ
-
Μπρόκολο καθαρισμένο 60.0 γρ
-
Κρεμμύδι εμινσέ 120.0 γρ
-
Κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες 30.0 γρ
-
Πιπεριές κόκκινες ζουλιέν 50.0 γρ
-
Πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν 50.0 γρ
-
Τζίντζερ ψιλοκομμένο 10.0 γρ
-
Ψιλοκομμένο σκόρδο 10.0 γρ
-
Σάλτσα σόγια- μέλι 200.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Σάλτσα Σόγια-Μέλι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε κορν φλάουρ ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια, σουρώνουμε με σήτα. -
Για τα Λαχανικά και το Κοτόπουλο
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν τόσο, ώστε να παραμείνουν και λίγο τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα ηλιελαίου. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά και συνοδεύουμε με noodles αν και εφόσον το επιθυμούμε.