Ψητά καρότα με σάλτσα μαγιονέζας με σφένδαμο και ρόδι
Ένα ιδιαίτερα δροσερό και νόστιμο επιδόρπιο με ρόδι που είναι ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, γνωστό και ως "κόκκινος θησαυρός".

Συστατικά
Ψητά καρότα με σάλτσα μαγιονέζας με σφένδαμο και ρόδι
−
+
€348.0
Για τα καρότα
Καρότα καθαρισμένα
/γρ
900.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
15.0 ml
0%
Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
15.0 γρ
0%

Για τη σάλτσα
Χυμός λεμονιού
/γρ
30.0 γρ
0%
Ξύδι
/γρ
10.0 γρ
0%
Σφένδαμο
/γρ
10.0 γρ
0%
Σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Νερό
/γρ
30.0 γρ
0%
Για το σερβίρισμα
Ρόδι
/γρ
30.0 γρ
0%
Φιστίκια τριμμένα
/γρ
30.0 γρ
0%
Μαϊντανός ή κόλιανδρος κομμένος
/γρ
15.0 γρ
0%
/
Για τα καρότα
-
Καρότα καθαρισμένα 900.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 15.0 ml
Για τη σάλτσα
-
Χυμός λεμονιού 30.0 γρ
-
Ξύδι 10.0 γρ
-
Σφένδαμο 10.0 γρ
-
Σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1.0 τεμ.
-
Νερό 30.0 γρ
Για το σερβίρισμα
-
Ρόδι 30.0 γρ
-
Φιστίκια τριμμένα 30.0 γρ
-
Μαϊντανός ή κόλιανδρος κομμένος 15.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα καρότα
Ρίχνουμε τα καρότα μέσα στο μείγμα από το ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας, τα τοποθετούμε στο ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα για 20 – 30 λεπτά γυρνώντας τα μια φορά. -
Για τη σάλτσα
Ανακατεύουμε τη Hellmann's Vegan, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σφένδαμο, το σκόρδο και τόσο νερό έτσι ώστε να φέρετε το μείγμα στην σωστή πυκνότητα. -
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα καρότα περιχύνοντας από πάνω την σάλτσα ταχίνι, το ρόδι, τα φιστίκια και τον μαϊντανό.